UC SYD brugte CS:GO turnering som social aktivitet

Det sidste års tid har det sociale samvær på landets uddannelsesinstitutioner været presset grundet COVID-19. Hos UCSYD mærkede de også effekten af, at de studerende ikke havde mulighed for at mødes fysisk. Derfor valgte de tidligere på året at arrangere en række online begivenheder, hvor en af dem var en CS:GO turnering.

Der skulle prøves noget nyt

UCSYD har haft en del forskellige typer online begivenheder som fredagscafé, julebanko og stand up, men har ikke før afholdt nogen esports turneringer. Så der skulle ske noget nyt. De kunne se potentialet i den online mulighed esport giver, for at skabe en sociale aktivitet der kan medvirke til højere trivsel hos de studerende. I samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund og DGI fandt UCSYD frem til YouSee eSportligaen, der hjalp med at eksekverer CS:GO turneringen, som blev afviklet lørdag den 17. april. Hvis man ikke selv spillede med i turneringen, havde man stadig mulighed for at følge med via streamingtjeneste Twitch.

Selv om det var nyt for dem at afholde denne type arrangementer, så blev det en succes.

Når man laver noget nyt som det her, så er det jo lidt et sats. Men der var rigtig mange, som havde lyst til at være med, også selvom de i forvejen bruger rigtig meget af deres tid online.”, lød det fra Julie Vang Knudsen, der er trivselskonsulent hos UC SYD.

Der var god tilslutning til turneringen, af både spillere og folk der så med via livestreaming og de studerende tog rigtig godt imod den nye satsning. Derfor er Julie også interesseret i at holde et esport event mere i fremtiden.

Gaming åbner for nye bekendtskaber

En af de deltagende på dagen var 27-årige Daniel, der studerer Ernæring og sundhed hos UC SYD. Han synes at turneringen var et fedt initiativ fra skolen UCSYDs side som gav stor mulighed for at socialiserer sig med nye mennesker.

Jeg blev sat på hold med nogen, som jeg ikke kender, hvilket var sjovt. Det kan være svært at socialisere som studerende under corona, så den her turnering hjalp mig med at møde personer, jeg normalt ikke ville kunne mødes med. Gamingen åbnede for nogle nye muligheder for bekendtskaber.”, fortalte Daniel.

Hvis de afholder en turneringen igen, fortæller Daniel, at han helt sikkert gerne vil deltage igen. Næste gang vil han dog gerne have et aftalt hold med og han håber, det kan blive med nogen af dem han mødte under denne turnering. “Vi har fundet et nyt fællesskab efter turneringen, som jeg tror vi vil holde ved lige.