CS:GO styrker kammeratskabet på Aalborg Universitet 

Fem studerende fra Aalborg Universitet har mere tilfælles end studiet - de er nemlig pjattede med at spille Counter Strike. 

Til trods for at de ikke studerer det samme, går på samme årgang eller kendte hinanden i forvejen, så har Counter Strike bragt dem sammen - både på og uden for serveren. 

Aalborg Universitet skaber gode rammer for fællesskab

Som universitetsstuderende skal man oftest klare sig selv, og en stor del af dét at gå på universitet indebærer selvstudie. Dog skal man ikke undervurdere effekten ved gruppearbejde, som gavner fællesskabet og gør at man møder andre studerende.  

"Vi arbejder både hjemmefra, men indimellem også i grupper, i fysiske grupperum, som vi får uddelegeret herude på Aalborg Universitet. Det er et rigtig fedt element og det gør da meget for kammeratskabet, og at vi også lærer nogle flere mennesker at kende", siger Andreas Løvig Borg. 

Det er vigtigt med en frontfigur der samler holdet

Andreas startede holdet i forbindelse med, at han selv begyndte at studere på Aalborg Universitet. Andreas er lederen omkring holdet og er ham der samler tropper, så det går godt både på og udenfor serveren. Skal man tro Andreas' holdkammerater, så er det vigtigt at have en frontfigur der går forrest og som får startet tingene op. 

"Det er jo mega fedt, at sådan en som Andreas går ud og spørger folk på studiet "Hey - vi har et hold, er der nogle der vil være med?" og så starte noget op på studiet for at skabe et fællesskab", fortæller hans teammate Nicolai Bruun Nielsen.

Counter Strike bidrager til øget fokus og koncentration

Counter Strike kræver koncentration og fokus i lang tid ad gangen, især når Ampler.io er ude til events eller spiller med i turneringer - alt sammen noget der også gavner deres studie. 

"Jeg synes at når vi skal koncentrere os i så lang tid, som vi gør med Counter Strike, så er det vigtigt at vi har fokus i lang tid ad gangen. Ofte når vi skal til events eller lignende, så er det jo hele dage hvor vi skal sidde og fokusere. Det synes jeg da helt sikkert vi kan bruge i vores dagligdag på studiet, når vi skal fokusere på en forelæsning i et par timer og så bagefter lave gruppearbejde med resten af gruppen. Det er da klart noget man kan bruge begge steder", fortæller Andreas.

Spiller med i Studie-Ligaen

Ampler har gennem flere sæsoner været med i Studie-Ligaen, og har flere gange løftet pokalen i vejret som vinder. De er heller ikke blege for at kalde sig selv for "Danmarks bedste studie- og amatørhold", men derfor har der stadig været mange tætte og intense kampe mod andre studerende, som har skabt fantastiske oplevelser.

"Den bedste oplevelse jeg har haft med Counter Strike, det helt klart vores kamp mod KBH SYD, hvor vi er bagud med 15-3 på Dust2, men vinder alle de efterfølgende runder, så vi vinder kampen med 19-15", fortæller Nicolai.

Andreas følger trop: "Det er det vildeste comeback, jeg har været med til. Det var nemlig i efterårsturneringen, i finalen. Så det var virkelig en fornøjelse og en fed finale at spille. Det klart den bedste oplevelse".