Dyrk kollegamotion - vi hjælper jer i gang

Kollegamotion er den samlende og inkluderende aktive pause på arbejdet, hvor vi dyrker motion og styrker sammenholdet, sindet og smilene sammen med vores kolleger på tværs af fag, jobfunktioner, afdelinger og fysisk formåen. Vi rykker tættere sammen og får styrket vores indbyrdes relationer, da vi er fælles om noget aktivt, sjovt og meningsfuldt. Erfaringer og studier viser, at vi får lettere ved at tale sammen og bliver mere tilfredse medarbejdere med bedre trivsel, når vi dyrker kollegamotion sammen. 

Vi hjælper dig og kollegerne godt i gang. Fra den aktive pause, motion til døren eller ved at uddanne dig som anfører for en aktiv arbejdsplads.

Øg jeres trivsel og sænk sygefraværet.

I får store positive effekter af at dyrke motion sammen som kolleger.
Vi har samlet op på den viden og forskning, der er omkring effekterne af kollegamotion i arbejdstiden. Det er både godt for produktiviteten, den sociale kapital og sygefraværet.

Tjek effekterne ud her  👈🏼

Vi har gjort det nemt for jer at få motion lige til døren. Fra motionskaravanen, der ruller ud på din arbejdsplads til vores digitale instruktører, der besøger jer virtuelt.

Tag en uddannelse i Kollegamotion. Bliv uddannet anfører (tidl. kaldte vi det Sundhedsambassadør) og lær, hvordan du sammen med din leder får kollegamotion i gang eller kommer videre, hvis I allerede er startet op. 

Vi har samlet et skab fuld af aktive redskaber: Hurtige icebreakers til en aktiv pause, byg selv-motionsur, aktiv banko, plakater der giver ekstra skridt i løbet af arbejdsdagen og meget andet.

Find inspirationsforedrag og gratis webinarer, hvor du lærer af andre aktive arbejdspladser og bliver klædt på at til at skabe en aktiv, gladere og stærkere arbejdsplads.

Vi arbejder for et sjovere Danmark i bevægelse - også gennem projekter og partnerskaber. Læs mere om igangværende projekter og nogle af de projekter, som vi allerede har gennemført.

Lige nu er der penge at søge til sunde og aktive tiltag på din arbejdsplads. Vi hjælper dig hele vejen igennem med at ansøge og sætte aktiviteter i gang, der giver holdånd og sammenhold.

Særlig aktuelt lige nu 👇

Alle kan være med

Hos Dansk Firmaidræt tilbyder vi konceptet ”kollegamotion”, som har til formål at styrke sammenholdet, sindet og smilene på arbejdspladsen på tværs af fag, jobfunktioner, afdelinger og fysisk formåen. Alle kan være med, og du kan både dyrke kollegamotion med og uden omklædning samt før, i og efter arbejdstiden. Det vigtigste er blot, at du og kollegaerne går fra den aktive pause med fornyet energi, højt humør og en afsluttende high-five. Konceptet kollegamotion er alt andet end kompliceret, og nedenfor kan du blive klogere på, hvad kollegamotion præcis er, og hvordan din arbejdsplads kan drage nytte af det.

Motion i arbejdstiden – Hvorfor?

Nu tænker du måske: ”Hvorfor dyrke motion i arbejdstiden og ikke bare før eller efter?”, og vi kan godt forstå, hvor du kommer fra. Det er de færreste, som tænker motion og bevægelse ind i arbejdstiden, men det vil vi gerne være med til at ændre på. Der er nemlig en lang række fordele ved at dyrke motion i arbejdstiden. Først og fremmest er kollegamotion med til at skabe god energi kollegaer imellem samt mellem kollegaer og ledere. Det rykker alle tættere sammen og får styrket relationer indbyrdes, da I er fælles om noget aktivt, sjovt og meningsfuldt.

Erfaringer og studier viser, at vi får lettere ved at tale sammen, bliver mere tilfredse som medarbejdere og opnår bedre trivsel, når vi dyrker motion i arbejdstiden. Dette er blot nogle få effekter ved motion i arbejdstiden, som ikke er til at tage fejl af. Der er dog naturligvis også en række sundhedsmæssige fordele ved at bevæge sig, men eftersom vi hos Dansk Firmaidræt dyrker fællesskabet, er det netop det, vi fokuserer på i vores motionstilbud.

Motion i arbejdstiden har til formål at styrke fællesskabet

Inden for de seneste år er flere og flere virksomheder begyndt at tænke motion, aktivitet eller bevægelse ind i arbejdstiden. Nogle virksomheder har fitnessklokker, som ringer et par gange i løbet af dagen og får folk ud på gulvet for at udøve et par øvelser, mens andre har indført stående arbejde, hvor medarbejderne skal arbejde stående x antal minutter om dagen. Der er mange muligheder for at inkorporere bevægelse og aktivitet i løbet af arbejdsdagen, men hos Dansk Firmaidrætsforbund er vores mål at samle kollegaer og ledere omkring én og samme aktivitet, så fællesskabet styrkes.

Det handler altså ikke blot om at få rørt sig i løbet af arbejdsdagen, men derimod også om at skabe et stærkt sammenhold på arbejdspladsen. Venskaber og stærke relationer er en vigtig faktor for kroppens sundhedsmæssige tilstand, og undersøgelser har faktisk vist, at mennesker, som har nære venner og stærke relationer uden for og på arbejdet, bliver mindre syge – både fysisk og psykisk. Derfor kan man på sin vis sige, at fællesskabet både styrker din fysiske og mentale sundhed.

Gør det nemt at inkorporere motion i arbejdstiden

”Ja, ja! Det lyder nemt, alt det I skriver, men det kommer aldrig til at ske på min arbejdsplads.” Den har vi hørt før, og af den grund vil vi gerne hjælpe dig på vej. Hvis der er én ting, vores erfaring siger os, så er det, at det skal være nemt at inkorporere motion i arbejdstiden. Bliver det først et omstændigt og vidtrækkende projekt, kan det få folk til at falde fra, da det ”kræver for meget”. Hos Dansk Firmaidrætsforbund mener vi ikke, at kollegamotion skal være så kompliceret, og I kan derfor sagtens lave aktiviteter, som ikke kræver omklædning. I kan f.eks. starte med at gå en tur i arbejdstiden, lave styrketræningsøvelser på gulvet eller spille en omgang floorball på parkeringspladsen.

Mulighederne er mange, og det handler blot om at være kreativ og kigge jer omkring på og uden for arbejdspladsen. Måske har I remedier, møbler eller andet, som kan bruges i forbindelse med aktiviteterne? Eller måske har I grønne områder eller en aktivitetsplads udenfor, som lægger op til motion i arbejdstiden? Når først I har besluttet jer for at dyrke kollegamotion i arbejdstiden, skal I sørge for at få sat det i gang og holde det ved lige. I kan f.eks. finde et fast tidspunkt på dagen eller i løbet af ugen, som passer jer, og som afsættes til motion i arbejdstiden.

Lad Dansk Firmaidræt hjælpe jer på vej

Hos Dansk Firmaidræt vil vi gøre det lettere at dyrke kollegamotion i arbejdstiden, og derfor har vi søsat en række initiativer, som har til formål at gøre det endnu lettere at komme i gang. Din arbejdsplads kan bl.a. få besøg af en af vores topmotiverede udviklingskonsulenter, som har sportstasken fuld af idéer, inspiration, viden og værktøjer, så I hurtigt kan komme i gang med at være aktive. I kan ganske enkelt få motion leveret lige direkte til døren - både digitalt og fysisk.

Uddan dig til anfører og gå forrest for en aktiv arbejdsplads

Bliv uddannet anfører og lær, hvordan du sammen med din leder får kollegamotion i gang eller kommer videre, hvis I allerede er startet op. 

Du lærer, HVORDAN du sætter kollegamotionen i gang, HVORDAN I får skabt god holdånd og får gjort kollegamotionen til en integreret del af kulturen på arbejdspladsen.

Det her får du på uddannelsen
  • 14 timers undervisning fordelt på fire moduler, hvor du lærer at få kollegamotionen til at ske
  • Træning i at sætte aktiviteter i gang, som både favner boldspilleren, gå-entusiasten og den motionsuvante
  • Live online sparring, hvor vi svarer på dine spørgsmål og hjælper dig med dine specifikke udfordringer
  • Udarbejdelse af konkret træningsplan, som tager hensyn til jeres arbejdsvilkår og muligheder
  • Netværk med anførere fra andre aktive arbejdspladser
  • Quizzer, bingo og andet spas, som nok skal holde jer varme

Få inspiration til kollegamotion i din indbakke en gang om måneden