Esport flyder gennem årene hos Handicapformidlingen

Esport hos Handicapformidlingen er noget der smitter af fra toppen af organisationen og hele vejen ned igennem. Det er noget der bliver dyrket blandt kolleger, hjælpere og borgere - alt sammen med henblik på at skabe et stærkt og inkluderende fællesskab.   

Direktøren sætter dagsordenen for esport

Hos Handicapformidlingen er esport noget, man dyrker med sine kolleger - og det er et budskab der kommer helt fra toppen. Søren Rynkebjerg er administrerende direktør hos Handicapformidlingen og det er igennem hans interesse for CS:GO, at kollegaholdet ”Hybr1s” er opstået.

Der opstod fælles interesse på arbejdspladsen for at have esport som en aktivitet, og da Astralis på daværende tidspunkt begyndte at få stor opmærksomhed i medierne, gav det mening for dem at starte med CS:GO. Det opfyldte ønsket om at dyrke esport som en aktivitet, for at have et fællesskab hvor de kan lave noget sammen, som er andet end kun arbejde. Det er også en af de ting, som Søren Rynkebjerg synes esport kan.   

“Det Counter Strike som en esport kan, det er vel det samme som alt sport kan i virkeligheden, det er jo at samle folk og hurtigere nedbryde nogle barrierer end hvis man ikke lavede noget sammen.”, fortæller han.

Derfor mødes holdet hver onsdag aften på kontoret, hvor de spiller med i Kollega-Ligaen. Deres arbejdsstationer er nemlig også indrettet til at fungere som en optimal gamerstation. Inden kampene spiser de aftensmad sammen, aftaler kampplaner og får lavet opvarmning. Handicapformidlingen bruger dog ikke kun esport til at styrke sammenholdet på kontoret – men også med deres borgere og hjælpere.

 

Esport er inkluderende

Esport som aktivitet giver nemlig Handicapformidlingen en hel unik måde at lave aktiviteter på sammen med både borgere og hjælpere – fordi alle kan være med.

“Vi forsøger at brede esport ud fordi det er alt inkluderende. Der er næsten ikke nogen, der ikke kan være med. I CS, eller i hvilket som helst computerspil, så er alle bare på lige fod.” siger Vicky Dose, som arbejder som Personlig Assistent for Søren Rynkebjerg. Hun fortæller om, hvordan flere personer med et fysisk handicap i dag kan få special lavet udstyr, der gør de kan spille med på trods af deres fysiske udfordringer.

Derfor holdt Handicapformidlingen også det første og største gaming event for fysisk handicappede tilbage i 2020. Eventet hedder ”E-sport for ALLE” og der deltog over 250 spillere på dagen. Grundet COVID-19 har det ikke været muligt at afholde siden, men det vender stærkt tilbage i 2022, hvor det afholdes den 30. april på Musholm. Her kan borgere og hjælpere udfordre Hybr1s, hvor der er præmier på højkant til dem der kan slå dem. Om dagen fortæller Søren Rynkebjerg, at det er en fed følelse at se både piger og drenge være begejstrede over, at være med på lige vilkår med alle andre.

Kunne I også tænke jer at dyrke esport på jeres arbejdsplads?

Så tøv ikke med at tage kontakt til Martin Fritzen, som er Esportsansvarlig hos Dansk Firmaidræt. Vi ønsker at skabe meningsfulde esport aktiviteter og fællesskaber på arbejdspladserne, fordi det skaber styrket sammenhold, bedre samarbejde, nye fællesskaber på tværs af afdelinger og flere aktive medarbejdere.