Aktive fællesskaber gennem motion og bevægelse

I en tid, hvor ensomhed blandt nutidens unge er en stigende negativ tendens, er det især vigtigt, at der skabes frirum, hvor de unge har mulighed at dyrke sammenholdet med hinanden. Ifølge undersøgelser indenfor området foregår leg og aktivitet hovedsageligt bag skærmen, mens samvær foregår hver for sig. De unge engagerer sig således i færre analoge flokke og har flere horisontale vennegrupper samt virtuelle fællesskaber.

Der findes en stadig mindre selvorganiseret tid sammen med venner, hvor individualisering er blevet et grundvilkår. Dansk Firmaidræt ønsker derfor at hjælpe de unge med at finde sammenhold gennem motion og bevægelse. Skoleaktiviteter såsom temadag, forløb, aktivitetsdage og Ung Cup kan hermed fungere som aktive værktøjer til at ryste de unge sammen og give dem en sjov fællesskabsgivende oplevelse gennem motion og bevægelse.

Mette Madsen
Mette Madsen
Udviklingskonsulent

Bliv medlem, og få alle medlemsfordelene

Sammen med firmaidrætten kan din skole være aktiv året rundt. Hver måned har vi forskellige events, skoleaktiviteter, kurser eller temadage, hvor bevægelse, fællesskab og sundhed er i fokus. Du får:

  • Inspiration til aktiviteter, der styrker sammenholdet på din skole.
  • Årlige bevægelseskampagner og materialer til at understøtte motion og bevægelse på din skole.
Læs mere
  • Stærkt netværk med øvrige lærere fra andre ungdomsuddannelser.
  • Mulighed for at få fede aktiviteter for din skole gennem vores "Ungepulje" i samarbejde med jeres lokale forening.
    Læs mere om puljen, forudsætninger, ansøgningsmuligheder og formalia lige her.

I skrivende stund har over 95 skoler meldt sig ind i en lokal firmaidrætsforening, hvor 88.765 elever er medlemmer i 42 lokale firmaidrætsforeninger.

Hvad vil vi?

  • Vi vil være med til at skabe aktiviteter på ungdomsuddannelserne med særligt fokus på erhvervsfaglige ungdomsuddannelser.

  • Vi vil styrke de skoler, hvor ambitionerne er gensidige – og med et stærkt fokus vil vi forankre eksisterende aktiviteter og udvikle nye.

  • Vi vil inspirere til hverdagsaktiviteter, aktivitetsforløb og events.
"De unge har aldrig haft så mange muligheder som i dag, men samtidig er presset på deres skuldre også det tilsvarene større. Derfor er det vigtigt med aktiviteter, fællesskaber og frirum, hvor de unge kan udvikle sig med og sammen med andre og finde deres vej i livet."
Noemi Katznelson
Centerleder ved CeFU

Få nyheder og tilbud om aktiviteter til din skole