Fredag den 11. oktober – samme dag som Arbejdspladsernes Motionsdag – var over 1.200 elever fra Campus Grindsted samlet til den årlige aktivitetsdag. De grønne områder i og omkring Magion var gjort klar til 30 forskellige aktiviteter, som eleverne i hold skulle gennemføre og dyste i. De otte bedste hold gik videre til finalen, der blev afholdt i arenahallen i Magion.

Store skybrud havde præget natten forinden, og da arrangørerne skulle mødes kl. 07.00 for at gøre de sidste ting klar, havde vandet skadet flere af aktiviteterne. Men da klokken rundede 08.30 og elevflokken stod klar til let opvarmning, tittede solen frem, DJ’en fyldte området med energisk musik og holdene var motiveret til de mange aktiviteter, de skulle ud og dyste i.  

Ved den store scene var der etableret et streetområde, hvor eleverne blandt andet skulle dyste i street fodbold og parkour-forhindringsbane. På atletikbanen var humøret højt til djævleræs og gummistøvlekast, og boldbanerne dannede ramme for bazooka, giant dart, dodgeball, labyrint og så fremdeles. Og der var både dyb koncentration, vilje og masser af energi at spore blandt de unge.

En vellykket dag

Til trods for lettere frafald i løbet af dagen, var en stor elevflok samlet efter aktiviteterne til den store finaledyst, hvor dagens vindere skulle kåres. Finalisterne skulle gennem en forhindringsbane med blandt andet sumodragt og human curling. Og efter de sidste hep, grin og high fives var det for arrangørerne tid til at evaluere. Kristian Mølgaard, repræsentant fra Grindsted Gymnasium & HF, siger om dagen:

”Dagen er forløbet super godt. Vi er meget positive. Der er mange elever, der virkelig har kæmpet og gået op i det i dag, og det er en fornøjelse at være vidne til”.

Hvor man tidligere har blandet eleverne på tværs af uddannelserne, valgte man i år at lave klassehold, som skulle dyste mod andre klassehold. Det havde flere fordele med sig ifølge Kristian Mølgaard:

”Nogle elever vil måske sige, der ikke har meget snak på kryds og tværs af uddannelserne, men det har været tydeligt at se, at de fleste finder en enorm tryghed i at være sammen med deres klassekammerater. Når man laver idræt og måske ikke er den bedste til det, så kommer man hurtigt til at blotte sig”.


Klar igen næste år

Campus Grindsted har efterhånden afholdt aktivitetsdag en del år. Det er anden gang, de arrangerer dagen i samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund og Grindsted Familie- og Firmaidræt.

”Samarbejdet med Dansk Firmaidrætsforbund og vores lokale firmaidrætsforening fungerer rigtig godt. Det er en nødvendig hjælp for os at have en tovholder, som kommer med hjælpende hænder, faglighed og ekspertise til at holde styr på de mange bolde i luften, der er på en dag som i dag. Nu vil vi sætte os ned og evaluere sammen, så vi kan stable et endnu stærkere og sjovere program sammen for vores mange elever. For én ting er sikkert: Vi skal afholde igen næste år, siger Kristian Mølgaard.  

Hvor: Magion, Grindsted.

Hvornår: 11. oktober 2019

Hvem: Aktivitetsdagen var arrangeret for elever fra Grindsted Gymnasium & HF, Grindsted Erhvervsgymnasium, 10. klasserne, Syddansk Erhvervsskole, Social- og Sundhedsskolen Grindsted, Landbrugsskolen og afgangsklasserne i Grindsted Kommune.