For anden gang på bare tre år var en dansk arbejdsplads i finalen i #BeActive Workplace Award, som Europa-Kommissionen står bag. Den danske energikoncern EWII deltog mandag d. 28. november i prisuddelingen i Bruxelles, men måtte se sig slået af Frankrig.

For to år siden vandt det danske app-bureau Pentia (dengang; House of Code) den europæiske #BeActive Award i arbejdsplads-kategorien. I går var Danmark igen i finalen i den prestigefyldte europæiske konkurrence, hvor energikoncernen EWII fra Kolding var nomineret med to andre virksomheder fra hhv. Ungarn og Frankrig.

Det blev dog fransk sejr, men EWII var glade og stolte over at være nået helt til finalen:

"Vi er stolte over at være nået helt til finalen i en europæisk konkurrence – det er en stor anerkendelse af vores arbejde med at skabe en arbejdsplads, hvor sundhed, arbejdsglæde og trivsel er i fokus. Vi har gennem flere år arbejdet strategisk med sundhed på arbejdspladsen – den fysiske såvel som den mentale, og vores indsats er bl.a. båret frem af en gruppe enormt engagerede sundhedsambassadører, der går forrest og motiverer kollegerne til at være med. Og så har vi en ledelse, der bakker op og afsætter de nødvendige ressourcer til at sætte gang i aktiviteter både i og udenfor arbejdstiden,” siger Marianne Quistgaard Iversen, HR-direktør i EWII.

Danske virksomheder har stor fokus på motion og bevægelse

International Sport and Culture Association (ISCA) koordinerer European Week of Sport i Danmark – og dermed også #BeActive Awards.

“Det er en fornøjelse at se, at Danmark nu har haft finalister til #BeActive Awards tre år i træk, og det vidner om Danmarks fokus på motion og bevægelse – og den inspiration, vi kan tilbyde i andre lande. EWII er en særdeles velfortjent finalist, og jeg er sikker på, at deres tilgang vil tiltrække europæisk interesse i den kommende tid,” siger Jacob Schouenborg, generalsekretær i ISCA.

Dansk Firmaidræt har ligeledes igennem en årrække erfaret, at vi bevæger os mod et arbejdsmarked, hvor kollegamotion er en naturlig del af arbejdsdagen.

”I 2020 vandt House of Code, og i 2022 når EWII helt ti finalen. Vi oplever, at flere og flere danske virksomheder og organisationer prioriterer kollegamotion i arbejdstiden og har fået øjnene op for alle goderne lige fra øget trivslen og produktivitet til færre smerter og mindre sygefravær – og så er kollegamotion i mange virksomheder et konkurrenceparameter, når de rekrutterer nye medarbejdere,” siger Merete Spangsberg Nielsen, direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidræt.

#BeActive Awards

#BeActive Awards er en prestigefyldt konkurrence initieret af Europa-Kommissionen som en del af den årlige European Week of Sport. Dens formål er at belønne og opmuntre initiativer og enkeltpersoner, der med succes har fremmet idræt og fysisk aktivitet i hele Europa. Prisuddelingen i 2022 fandt sted den 28. november i Bruxelles, hvor 12 udvalgte best-practices konkurrerer om at vinde hovedprisen i fire kategorier: Workplace, Education, Across Generation og Local Hero.