Stærke lokale partnerskaber løfter lokal firmaidræt til nye højder  og bidrager til at sætte flere arbejdspladser i bevægelse.

Dét er ambitionen, vi arbejder passioneret og målrettet mod med den indsats, vi kalder: Zonerne.

En Zone er et lokalt partnerskab. Et stærkt, solidt og ambitiøst ét. Mellem en lokal firmaidrætsforening, Dansk Firmaidræt – og én eller flere lokale aktører. Fælles for alle partnere er, at de får ild i øjnene – og diamanter i benene – når de skaber sjove og lettilgængelige idrætstilbud til lokale arbejdspladser. Når flere kolleger oplever magien ved at dyrke sammenholdet – og ved at få sved på panden. Sammen.
Læs mere

Aktiviteterne i Zonen udspringer altid af de lokale muligheder og ønsker. Faktisk udarbejder hver Zone et årshjul med særligt udvalgte aktiviteter målrettet arbejdspladser i det aktuelle lokalområde. Som medlem af en Zone bliver du på den måde en del af et lokalt, aktivt netværk, der mødes – året rundt – til en række sjove, sammenholdsskabende og svedige events og aktiviteter.

Zonerne skyder op over hele landet
Fra Nakskov til Nyborg. Fra Viborg til Vejen. Zonerne spirer frem lokalt over hele landet. Zoner, hvor lokale partnere forener deres kræfter, energi og passion for bevægelse – til gavn for det lokale idrætsmiljø, for lokalsamfundet og for arbejdspladserne.

Zonerne er med andre ord sat i verden for at gøre det let og tilgængeligt for flere danskere at mærke glæden ved at deltage i de stærke fællesskaber der opstår, når vi sammen dyrker motion – og deltager i idrætsaktiviteter og -events.

Her på siden kan du dykke ned i nogle af Zonerne – og mærke stemningen, når vi tager dig med på sidelinjen til en række sjove Zone-aktiviteter.

Se en kort video om Zonerne 👇

Mød to Zoner – og to sjove Zone-aktiviteter👇

#1 KollegaDysten med Zonen i Nakskov

Zonen i Nakskov er et stærkt samarbejde mellem Firmaidrætten Nakskov, Nakskov Idrætscenter og Dansk Firmaidræt – og med god hjælp fra lokale arbejdspladser har de udarbejdet et årshjul propfyldt til randen med aktiviteter.

Zonen fejrede sommeren med KollegaDysten; Et fedt event der over to dage samlede hele 150 medarbejdere fra Center for Handicap. En arbejdsplads, der ikke bare deltog – men som i Zone-ånden gik forrest som medarrangører.
Læs mere

KollegaDysten er blevet en ny motionstradition for alle kolleger i Nakskov – og som en af de mange glade deltagere sagde:
”Tænk at have en arbejdsdag med så mange skønne grin – det er da en gave.”

Mærk stemningen fra dagen i videoen her 👉🏻
Og dyrk lige nogle glade og stolte reaktioner fra Zone-partnerne her 👇🏻

Mærk stemningen

"Center for Handicap var en fantastisk partner både i forhold til at udvikle og udbrede eventen og til at agere instruktører og motivatorer hen over de to dage. De fik eksempelvis også produceret medaljer til alle deltagere – sikke et ejerskab, de tog på sig."
Mette V. Schmidt
Projektleder hos Dansk Firmaidræt
"Vi er så glade for, at en stor organisation som Center for Handicap er med på holdet. En stor tak til ledelsen for, at de lod deres medarbejdere engagere sig og deltage i en aktiv og sjov dag sammen. Det er nogle særdeles dedikerede medarbejdere, og det gjorde, at dagen bare blev fest og farver."
Niels Nielsen
Formand hos Firmaidrætten i Nakskov
"Vi valgte at gå aktivt ind i KollegaDysten for at styrke sammenholdet, glæden og samarbejdet på tværs i vores egen organisation og skabe samme mulighed for kollegaer på andre arbejdspladser. Vi føler os utroligt inspirerede af at være sammen med arrangørerne og mærke den energi og engagement, der er i at skabe rammerne for en sjov dag med anderledes aktiviteter for andre."
Matilde Frimann
Center for Handicap

#2 KollegaKampen hos OTV Plast med Zonen i Vejen

Zonen i Vejen er et stærkt samarbejde mellem Vejen og Omegns Firmasport og Vejen Idrætscenter og Dansk Firmaidræt.

I Vejen har Zonen lanceret et aktivitetstilbud, de kalder KollegaKampen. Fra april til oktober (uge 41 – Arbejdspladsernes Motionsuge) besøger Zonen en ny arbejdsplads hver måned – og faciliterer 2 timers teambuilding. Alt fra menneskelig kryds og bolle til høvdingebold, stafetter og teambuildingøvelser med spaghetti og skumfiduser. Svedige øvelser og sjove aktiviteter.

I uge 41 dyster alle deltagende arbejdspladser i Vejen Idrætscenter.
Læs mere
Vinderne løber afsted med et stærkere sammenhold, en fed oplevelse i rygsækken – og naturligvis en imponerende vandrepokal og en plads på væggen i Vejen Idrætscenter.

Se med i videoen, og mærk stemningen fra da KollegaKampen rykkede ind – og løftede sammenholdet til nye højder – hos arbejdspladsen OTV Plast.

Mærk stemningen

"Det bedste ved i dag har været, at vi alle har været samlet – og den her super energi, jeg har mærket. At vi alle sammen bliver samlet giver en helt anden form for motivation. Det giver ejerskab og engagement i virksomheden. Det her (Kollegakampen, red) skaber ekstra synergi og samarbejde på vores virksomhed."
Henrik Jylov
CEO hos OTV Plast
"Kollegakampen giver bedre sammenhold og samarbejde på arbejdspladsen. De (OTV Plast, red.) skal dyste mod andre firmaer bagefter, og så kommer konkurrenceånden også lidt kraftigt på spil."
Joye C. Meulengracht
Frivillig hos Vejen Og Omegns Firmasport
"KollegaKampen er essensen af det, vi gør i Zonerne. Parterne i Zonen har været sammen om at udvikle konceptet. Vi tager ud på den enkelte arbejdsplads – og vi samles flere arbejdspladser på tværs i Vejen Idrætscenter til en finale. Der er noget for enhver smag. Og holdånden i både partnerskabet og på arbejdspladserne er enorm."
Mette V. Schmidt
Projekter hos Dansk Firmaidræt

Er du (også) blevet nysgerrig på Zonerne? Fedt! Lad os tage en snak om, hvordan din arbejdsplads kan blive en del af en Zone.

Mette V. Schmidt
Mette V. Schmidt
Projektleder