Titler blev sammen med kitler og jakkesæt pakket væk en fredag i august i DTU Science Park. For 20. gang blev der afholdt Sportsfestival.

Det er skarpe hjerner, der har deres daglige virke i DTU Science Park i Hørsholm. Her bor flere end 260 virksomheder, der særligt arbejder med biotek og hardware. På den årlige sportsfestival, der fandt sted i august, var det skarpe målnæser og boldøjne, der, sammen med kilometer i løbeskoene og snilde i kæmpemikado, samlede kolleger fra flere end 30 af arbejdspladserne.

”Sportsfestivalen er en super mulighed for at skabe kontakt med andre medarbejdere fra andre virksomheder og styrke det interne sammenhold i DTU Science Park. Vi er så mange typer arbejdspladser, og på sådan en dag kan vi se, at vi er en del af noget stort”, siger Torben Thers Nørgaard, der er adm. direktør i konsulentvirksomheden Pharmalex Denmark A/S.

En helt ny side

Holdet herfra var på 12 medarbejdere, der deltog i aktiviteterne på DTU Science Parks parkeringsplads. Stemningen blev særlig nærværende, da pladsen rummede både 3-kamp – kæmpemikado, minigolf og street bowling – streetfodbold, human football, dart, målområde til stafetløb, tilskuere, kaffebar og festtelte.

Kemiker i Analytical support i QC Analytics, Karsten Wessel Eriksen, var på listen over ALK Hørsholms 238 deltagere og var med i netop 3-kamp med flere end 100 hold.

”Vi hepper på hinanden, og det giver et godt sammenhold. Vi lærer hinanden bedre at kende uden for de daglige rammer, og vi ser hinanden fra en helt ny side. Vi møder også medarbejdere fra andre arbejdspladser, og der kommer nye bekendtskaber til”, siger Karsten Wessel Eriksen.

Korte afstande

I mere end 20 år har medarbejderne i DTU Science Park ved Sportsfestivalen kæmpet mod hinanden og fejret sejrene til ud på aftenen. Netop det sociale aspekt er vigtigt hver gang, og i år var der en ekstra god mulighed for at komme tæt på. Pladsen, der de forgangne år har været sportsplads én dag i august, var i år én stor byggeplads. Så det var tid til at prøve nyt – festival på parkeringspladsen.

”Der var fint med plads på parkeringspladsen, selv om vi var på et forholdsmæssigt lille område. Det blev kompakt, men det gav gode muligheder for at følge med i de forskellige discipliner, og så var der kort afstand til bar, kaffe, snacks og toiletter – uden betydelig kø”, lyder det fra Karsten Wessel Eriksen.

Både Karsten Wessel Eriksen og Torben Thers Nørgaard havde deltaget tidligere i Sportsfestivalen. Så at det var smart med lidt forberedelse var en selvfølge.

”Det er godt for alle, at vi har disse sociale aktiviteter. Vi var med i 3-kamp og havde brugt tid på at forberede os med at lave hold og trøjer og sammen glæde os til at skulle lave noget socialt sammen på arbejdspladsen. Og der blev virkelig kæmpet, det var rigtigt godt at se. I ugerne efter lever Sportsfestivalen videre, når vi mødes rundt omkring, så selve dagen kommer til at "fylde" i et stykke tid”, siger Torben Thers Nørgaard.

Foto: DTU Science Park

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent

Sportsfestivalen

  • DTU Science Park Sportsfestival har været afholdt i mere end 20 år.
  • Der dystes i forskellige konkurrencer fra dart, fodbold til løb og petanque.
  • I 2018 deltog 820 fra flere end 30 virksomheder. Største festival samlede 1.100 deltagere.
  • Sportsfestivalen afsluttes med en fest.
  • Helsingør Firma Idræt, Firmaidræt Storkøbenhavn og fra Dansk Firmaidræt stod bag afviklingen.
  • DTU Science Park danner rammen om Danmarks førende deep tech community med flere end 260 virksomheder og 3400 forskere, iværksættere og forretningsudviklere.