Corona-trængsler til trods lykkedes det tirsdag det Odense-baserede app-bureau House of Code at hjemføre en stor europæisk hæder, da Europa-Kommissionen – i pompøs digital forklædning – afviklede #BeActive Awards 2020. Håbet er, at House of Codes evne til at inkorporere kollegamotion i hverdagen vil inspirere andre arbejdspladser på kontinentet.

’Yes’ og knyttede næver i vejret.

COO & Partner i app-bureauet House of Code, Henrik Grove, er en glad mand. Og han takkede ydmygt både sine kolleger, firmaidrætten og EU-Kommissionen kort efter solo-jubelseancen i mødelokalet på Edisonsvej i Odense. Mariya Gabriel, EU-kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og unge, vinkede og ønskede tillykke ’i den anden digitale ende’, for #BeActive Awards 2020 var selvfølgelig en online- samt corona-sikker begivenhed.

”Det er en stor ære – og god reklame – at blive uofficiel europamester i kollegamotion. Vi tror på, at aktiviteter skaber produktivitet. Vi giver vores medarbejdere to timer om ugen til at motionere i – så vi betaler dem for at være fysisk aktive i stedet for at lave arbejdsrelaterede opgaver. Det er det, der gør vores tilgang speciel,” siger Henrik Grove.

Præmiepenge går til nyt firma-idrætstøj og sjove træningsrekvisitter
I House of Code kan alle medarbejdere altså afsætte to timer i arbejdsugen til fysisk aktivitet og yderligere en time til personlig udvikling. Næsten halvdelen af medarbejderne deltager dagligt i en aktiv pause og træner sammen i fem minutter midt på arbejdsdagen. House of Code har hermed fået et ry som værende en attraktiv arbejdsplads, der trodser forestillingen om, at IT er et stillesiddende job. Senest har Henrik Grove holdt et inspirationsoplæg ved Dansk Erhverv-arrangementet ’Sundhedspolitisk topmøde: Fremtidens forebyggelse’.

”Corona-pandemien er selvsagt udfordrende på flere planer. I forhold til kollegamotion har vi droppet badminton og arrangeret skydning udendørs. Bare som et eksempel. Vi er ligeledes hoppet med på en række mentale og digitale initiativer, for vi skal naturligvis også dyrke sammenholdet fra hjemmekontorerne. De 10.000 euro i præmiepenge går til nyt firma-idrætstøj og sjove træningsrekvisitter, som medarbejderne kan bruge privat,” siger Henrik Grove.

ISCA og firmaidrætten hylder House of Code
International Sport and Culture Association (ISCA) i København er ‘National Coordinating Body for European Week of Sport i Danmark’, og ISCA er ligeledes ansvarlig for at indsende rød-hvide nomineringer til #BeActive Awards.

“Jeg synes, det er fantastisk, at House of Code blev udvalgt som finalist af juryen for den europæiske #BeActive Award. Og det er helt forrygende, at ’vi’ ender med at vinde. Dette er et udtryk for den fremsynede indsats, vi ser på mange danske arbejdspladser for at indarbejde motion i hverdagen. At fremme motion og bevægelse er ikke en unik dansk udfordring, og det er derfor, at EU-Kommissionen har udviklet European Week of Sport og dermed #BeActive Awards. Vi får mere succes, hvis vi arbejder sammen og lærer af hinanden, og af de gode eksempler som House of Code,” siger ISCA-generalsekretær Jacob Feilberg Schouenborg.

Dansk Firmaidræt var på både fysisk og digitalt besøg hos House of Code i forbindelse med Arbejdspladsernes Motionsdag i oktober. Generalsekretær Mette Mandrup havde en inspirerende snak med Henrik Grove om de gode effekter ved kollegamotion, inden Grove & Co. fik pulsen op samt smil på læben, da vores kollega Rikke inspirerede til #AMdag-aktiviteter online.

”Vi ved, at hvis en arbejdsplads sætter kollegamotionen i centrum, så blomstrer fællesskabet, og sygefraværet falder. En god balance mellem fysisk aktivitet og pauser i løbet af en arbejdsdag forebygger nedslidning og fremmer sundhed samt livskvalitet,” siger generalsekretær i Dansk Firmaidræt, Mette Mandrup.

Arbejdspladsen som naturlig arena for bevægelse
På arbejdspladsen samles dem, der løber en halvmaraton i fritiden, og dem, som har knap så meget bevægelseserfaring med i bagagen. Derfor er arbejdspladsen en oplagt arena at tænke bevægelse ind i, hvis vi vil rykke ved folkesundheden.

”Vi voksne er på arbejde i godt halvdelen af vores vågne timer i døgnet. Det bør derfor være uden for diskussion, at arbejdspladser er helt naturlige arenaer for bevægelse, leg, aktiviteter og kollegamotion. Næst efter rygning er inaktivitet – kontorstolen – den største dræber og årsag til for tidlig død,” siger Mette Mandrup.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Udviklingskonsulent
Se #BeActive Awards 2020 her - fantastisk dansk jubelscene undervejs

Dyrk sammenholdet – og lad Dansk Firmaidræt hjælpe samt inspirere dig og dine kolleger

Vi er dedikerede og passionerede medspillere i kampen for mere idræt og kollegamotion. Vi står på et solidt fundament via lokale firmaidrætsforeninger med engagerede frivillige ildsjæle sprængfyldt af viden, erfaringer og en masse idéer. I vores 82 firmaidrætsforeninger har vi fokus på fællesskab og den magiske fornemmelse af holdånd, sammenhold og lokal sammenhængskraft, der opstår, når du dyrker idræt, events og motion i eller omkring et foreningsfællesskab. På arbejdspladserne inspirerer og motiverer vi konstant til kollegamotion i arbejdstiden. Kollegamotion er den samlende og inkluderende aktive pause på arbejdet, hvor du og dine kolleger spiller høvdingebold på parkeringspladsen, går en tur før frokostpausen eller sveder lidt til en omgang træning i receptionen. Sammen styrker vi sammenholdet, sindet og smilene med kollegerne på tværs af fag, jobfunktioner, afdelinger og fysisk formåen.

Tips og tricks til kollegamotion
Inspiration - digitalt og til hjemmekontoret