Tirsdag den 8. december kl. 16.00-17.30 bliver det afgjort, om en dansk arbejdsplads løber med det uofficielle europamesterskab i kollegamotion. COO & Partner i det Odense-baserede app-bureau House of Code, Henrik Grove, krydser fingre sammen med resten af medarbejderstaben. Dansk Firmaidræt og International Sport and Culture Association (ISCA), der står bag den nationale forankring af European Week of Sport, bakker op – og vi tror på guldchancen.

Vi husker Sommeren 1992 og Faxes drømmehug mod tyskerne i EM-finalen i fodbold.

Vinteren 2020 kan blive lige så minderig – i hvert fald for firmaidrætten og det Odense-baserede app-bureau House of Code. Arbejdspladsen er nemlig nomineret og kraftig bejler i slutspurten, når Europa-Kommissionen afvikler #BeActive Awards 2020 på tirsdag den 8. december. Det uofficielle europamesterskab i kollegamotion er på højkant. Finalemodstanderne i et kompetent og langt udskilningsløb er: Gruppe Roullier (Frankrig) og Generali (Slovenien).

I House of Code kan alle medarbejdere afsætte to timer i arbejdsugen til fysisk aktivitet og yderligere en time til personlig udvikling. Næsten halvdelen af medarbejderne deltager dagligt i en aktiv pause og træner sammen i fem minutter midt på arbejdsdagen. House of Code har hermed fået et ry som værende en attraktiv arbejdsplads, der trodser forestillingen om, at IT er et stillesiddende job.

“Vi tror på, at aktivitet skaber produktivitet. Vi giver vores medarbejdere to timer om ugen til at motionere i – så vi betaler dem for at være fysisk aktive i stedet for at lave arbejdsrelaterede opgaver. Det er det, der gør vores tilgang speciel,” siger Henrik Grove, COO & Partner.

Firmaidrætten og ISCA hepper
Vi i firmaidrætten var selv på både fysisk og digitalt besøg hos House of Code i forbindelse med Arbejdspladsernes Motionsdag i oktober. Generalsekretær Mette Mandrup havde en inspirerende snak med Henrik Grove om de gode effekter ved kollegamotion, inden Grove & Co. fik pulsen op samt smil på læben, da vores kollega Rikke inspirerede til #AMdag-aktiviteter online.

International Sport and Culture Association (ISCA) i København er National Coordinating Body for European Week of Sport i Danmark, og er ansvarlig for at indsende danske nomineringer til #BeActive Awards.

“Jeg synes, det er fantastisk, at House of Code er blevet udvalgt som finalist af juryen for den europæiske #BeActive Award. Det er udtryk for den fremsynede indsats, vi ser på mange danske arbejdspladser for at indarbejde motion i hverdagen. At fremme motion og bevægelse er ikke en unik dansk udfordring, og det er derfor, at EU-Kommissionen har udviklet European Week of Sport og dermed #BeActive Awards. Vi får mere succes, hvis vi arbejder sammen og lærer af hinanden, og af de gode eksempler som House of Code,” siger generalsekretær Jacob Feilberg Schouenborg.

Mariya Gabriel, EU-kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og unge, har taktstokken til det online award-show, hvor også ildsjælen Mette Rytsel/Team Fred er nomineret i kategorien: Lokale helte. Go go.