Sundhed er et grundlæggende element i faget. Men nu er sundhed også blevet højt prioriteret i hverdagen for medarbejdere og elever på SOSU-FVH. Skolen med afdelinger i både Fredericia, Vejle og Horsens bliver den 9. februar 2016 sundhedscertificeret af Dansk Firmaidræt.


”Det er vigtigt at vide noget om vores egen sundhed, når vi skal tage os af andres sundhed,” siger Hanne Helleshøj, som er direktør på SOSU-skolen SOSU FVH med adresser i Fredericia, Vejle og Horsens.

Sundhed har været et af skolens strategiske satsningsområder igennem fem år, og det har givet pote. Den 9. februar 2016 bliver skolen sundhedscertificeret.

”Sundhed er centralt for at kunne klare arbejdet. Det er et hårdt fysisk arbejde, selvom vi har fået flere hjælpemidler. Og der er også en anden dimension ved at komme i form. Det giver overskud og energi til at gøre noget andet end at sætte sig i sofaen efter en arbejdsdag,” siger Hanne Helleshøj.

Behøver ikke sportstøj

Flere af skolens medarbejdere er blevet uddannet sundhedsambassadører og har sat forskellige initiativer i søen, som passer til hverdagen i de tre afdelinger. Der er f.eks. aktiviteter i frokostpausen, gående møder og SMS´er om kost.

”Det har fået liv på skolen, og skolens medarbejdere vil gerne være rollemodeller over for eleverne. Det er let at implementere, fordi man kan se egen gavn af det. Vi får også nye ideer til motion på skoleskemaet – noget der ligger lige til højrebenet i undervisningen, hvor man ikke behøver at hoppe i sportstøjet” fortæller Hanne Helleshøj.

Sundhed er samtaleemnet

I Horsens fortæller uddannelsesleder Rene Lindbjerg Andersen, at det er en succes, fordi sundhed er blevet et socialt samlingspunkt.

”De lokale ambassadører sørger for, at alle kan deltage. Der har f.eks. været stigegolf og bordcurling. Der er blevet sat fokus på, at det er sjovt at være sund. Det giver et godt sammenhold og noget nyt at tale om.”

Skolen lancerer også en ny sundhedsportal til elever og medarbejdere.

Peter Risbro Brix
Peter Risbro Brix
Kommunikationskonsulent