Dansk Firmaidrætsforbund er med to ligaer en del af strukturen omkring en ny eSports-liga. Frem til april 2018 skal hold af kolleger og studerende konkurrere om at blive danske liga-mestre.

Tilmeldingen til firmaidrættens to eSportligaer - Studieligaen og Kollegaligaen – er i startet. Med ejerskabet af to ligaer i eSport har Dansk Firmaidrætsforbund opnået et mål, som siden vores entré i eSportens verden tilbage i oktober 2017 har blinket forude.

Alle skal have muligheden for at dyrke eSport. Med ligaerne for henholdsvis arbejdskolleger samt for studerende på gymnasier, handelsskoler, videregående uddannelser og universiteter er vejen banet for, at bredden i dansk eSport kan komme til tasterne og kæmpe mod hinanden. I første omgang sker det i begge ligaer i spillene Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) og League of Legends.

To hold fra hver liga til slutspil

De to ligaer er en del af en ligastruktur med i alt seks ligaer. Bag de øvrige fire ligaer står de velkendte samarbejdspartnere, eSport Danmark, DGI og Ungdomsringen. DGI laver en liga, der er åben for hold fra idrætsforeninger i de respektive landsdele, mens Ungdomsringens omkring 750 ungdomsskoler og -klubber kan deltage i én liga og elever fra landets folke- og efterskoler i en anden. eSport Danmark er ejer af eSports-ligaen for eSportshold og foreninger. De to bedste hold fra de seks ligaer mødes til foråret 2018 i et spændende slutspil, der skal afgøre det overordnede danske mesterskab.

Ligastrukturen rammer dermed både høj og lav, ung og gammel i en sport, der de senere år er vokset markant blandt børn og voksne. På både arbejdspladserne og blandt de studerende styrkes fællesskabet og det fysiske netværk øges, når par og hold med 5-7 spillere mødes med andre hold på spilaftener, der vil kræve noget af både hoved og krop.

Om eSportligaen

  • eSportligaen er et netværk af seks ligaer.
  • Dansk Firmaidrætsforbund står bag to ligaer for henholdsvis kollegahold og hold af studerende ved Gymnasier, handelsskoler, videregående uddannelser og universiteter.
  • DGI står for ligaen for idrætsforeninger, mens Ungdomsringen har ligaen for ungdomsskoler og -klubber samt for elever fra efter- og folkeskoler. ESport Danmarks liga er for eSportshold.
  • Kampene i ligaerne begynder 1. november. De respektive vindere findes i april 2018.

www.esportligaen.dk