Det blev ikke til en pris til Rigtige Mænd Løbet ved Danish Running Award i København. I et stærkt felt var det DHL Stafetten, der løb med prisen.

Der var i aftes ingen ledige pladser blandt publikum ved Danish Running Award. Blandt dem der havde fået billet til prisfeste, var et par af de gode folk fra Rigtige Mænd Løbet. Løbet, der 24. maj blev afviklet 17 steder i landet, var blandt de nominererede til prisen som Årets Brobygger Event.

Danish Running Awards er en prisfest, der hylder den danske løbsverden. Der blev uddelt 21 priser, og vinderne blev hyldet med klapsalver fra de 178 fremmødte.

Da det blev tid til kategorien Årets Brobygger Event blev både Skole OL og Rigtige Mænd Løbet omtalt som gode eksempler på løb, der henvender sig til målgrupper, der ikke i forvejen har den store erfaring med løb og anden motion. Desværre kom Rigtige Mænd Løbet ikke tættere på prisen. Den blev i stedet givet DHL Stafetten, der løb med prisen. Stafetten samler hvert år i sensommeren flere end 200.000 personer til løb og gåture i nogel af landets største byer. Stafetten blev løbet første gange i 1981.

Et kæmpe rygstød

Rigtige Mænd Løbet blev løbet for første gange i år, så selv om det ikke blev til en pris, så var det en stolt projektleder, Dan Hansen fra Danske Firmaidrætsforbund, der var med til prisfesten.

”Når man står på en liste over nominerede til en pris, så vil man også gerne vinde. Det var et skarpt felt, og vi er meget glade for at havne i så godt et selskab. Og så er det fantastisk, at der rundt omkring bliver lagt mærke til Rigtige Mænd Løbet. Det giver da et kæmpe rygstød for det videre arbejde med løbet og Rigtige Mænd-projektet”, siger Dan Hansen.

Skal have endnu flere mænd med

Rigtige Mænd-projektet, som mandeløbet er en del af, er støttet økonomisk af Nordea-fonden. Direktør i fonden, Henrik Lehmann Andersen, der selv var til Rigtige Mænd Løb i Randers den 24. maj for at følge de superseje mænd, har noteret sig, at der bliver lagt mærke til Rigtige Mænd Løbet rundt omkring.

”Rigtige Mænd Løbet var en stor løbsoplevelse for en masse mænd, der aldrig havde deltaget i et motionsløb før. De gjorde en flot indsats op til og under løbet, og det samme gælder de foreninger og kommuner, der sørgede for rammerne til de 17 løb. Nomineringen som Årets Brobygger Event viser, at der bliver lagt mærke til arbejdet i Rigtige Mænd-projektet, der er rettet mod inaktive mænd. Det er meget positivt og giver mod på at arbejde hårdere for at skabe endnu flere Rigtige Mænd Løb den 5. juni næste år. Flere mænd skal mærke glæden ved fællesskab og motion”, siger direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen.

Det er læserne af Løbemagasinet, der har nomineret løb og events til priser, og herefter har 500 personer i løbsbranchen stemt. Vinderne blev afsløret i aftes.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent

ÅRETS BROBYGGER EVENT

Copenhagen Athletics Games (CAG)

DHL Stafetten

EMACS 2017 (The European Masters Athletics Championships Stadia)

KMD 4:18:4

Mikkeller Aftenløb

parkrun

Rigtige Mænd Løbet

Skole OL