"Den Levende By", som SchoolsOnTheRun og Dansk Firmaidrætsforbund står bag, bevægede Ringsted, da 1.700 unge spillede med i det gode vejr.

På cykel, i løb, rask trav eller i hyggetempo. Ringsted midte bevægede sig i dag, da der blev spillet det digitale spil "Den Levende By". I alt 1.700 elever fra gymnasier, folke- og erhvervsskoler løste opgaver og modtog point for deres svar og engagement i opgaveløsningen.

Det var muligt at opnå point ved omtrent 60 forskellige opgaver. Hos ZBC Ringsted handlede det i "ZBC Top Gear" om teknik, it og racerbiler, mens der hos "ZBC Sweet n' Fun" blandt andet blev pyntet kager. Begge steder har elever været involveret i både forberedelserne og selve opgaverne.

"Vi har omkring 200 elever og lærere med. De står dels ude ved opgaverne, dels er de deltagere i spillet. Vi har et nyt hold elever med, som bruger dagen som teambuilding. Eleverne ude på opgaverne kører selv konkurrencerne, og de har været meget energiske, og de har glædet sig", fortæller områdeleder ZBC Ringsted, Karen Nørgaard.

Der har været stor opbakning fra lokale opgavestillere, der kommer i kontakt med deltagerne på en sjov og uformel måde.

"Vi vil blandt andet gerne tale med folkeskoleeleverne, som ikke har truffet et uddannelsesvalg endnu. De kan lære os og vores uddannelser at kende. Vi har flere vejledere med, som er parate til at tale med de unge om de muligheder, som vi har", siger Karen Nørgaard.

"Den Levende By" fortsætter nu til Randers, hvor der fredag den 16. september spilles.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent