Magnus Jønsson fra Odder Firma Idræt er netop blevet hyldet og kåret som ”Årets Gnist” til Dansk Firmaidræts årlige visionsmøde lørdag d. 13. april 2024.

Magnus Jønsson er blot 29 år, men har alligevel været formand for Odder Firma Idræt i nu et år. Han er en drivkraft og har blandt andet sat gang i en positiv udskiftning af bestyrelsen, hvor han har formået at få to nye og unge kræfter med i bestyrelsen.

Magnus Jønsson har mange stærke ambitioner for foreninger og også har sat gang i dart som en ny aktivitet og har indført Stævneplanner til foreningens bowlingturnering.

Sammen med de andre unge mennesker, som Magnus Jønsson har fået med i bestyrelsen, er der sat et mål om, at der i 2030 er dobbelt så mange medlemmer, og at de skal komme via en aktiv firmaindsats. Samtidig er der netop sat mål for, at der i 2024 skal startes en Odder Cup (firmadyst), som skal kulminere til byens sommerfest.

"Det er en overraskende anerkendelse. Jeg blev gift forrige år og fik et barn sidste år, så der har også været rigeligt andet at give sig til. Men jeg har jo synes, det var spændende, og det er noget, der udvikler mig personligt, og jeg kan mærke, at der er nogle andre i foreningen og lokalsamfundet, som synes, det er en vigtig opgave, og dén opgave har jeg taget på mig," siger Magnus Jønsson, formand i Odder Firma Idræt.

En ihærdig ildsjæl

I indstillingen er der også lagt vægt på, at Magnus Jønsson er en samarbejdssøgende og ihærdig ildsjæl, som særligt brænder for, at Odder Firma Idræt igen skal blive en markant firmaidrætsforening. Når han taler om fremtiden for Odder firmaidræt kan man se ilden, der brænder i øjnene på ham. Han tror meget på firmaidrætsfilosofien med et stærkt fokus på motion for de lokale arbejdspladser – men hvor der selvfølgelig også er plads til alt det gode foreningsidræt og senioridræt, som foreningen har i dag.

"Vi er nu tre unge under 35 år i bestyrelsen, og vi har mange ønsker, tanker og ambitioner, som jeg nu føler, vi er klar til at føre ud i livet," siger Magnus Jønsson og fortsætter:

"Jeg ønsker at skabe et rum i foreningen, hvor der er plads til både unge og gamle. Og både dem, der har 10 minutter om ugen til at fjerne stole, men også dem, der har 20 timer om ugen, fordi de måske er ude af arbejdsmarkedet og kunne tænke sig at stå for et aktivitet eller event. Den ene frivillige er ligeså god og vigtig som den anden frivillige."

Der er i dag en udpræget fællesskabsstemning både i foreningen generelt, men i særdeleshed også i bestyrelsen, hvor de er gode til at løfte hinanden og støtte hinandens ideer. Foreningens generalforsamling er desuden en af forbundets mest velbesøgte, som vidner om et stærkt engagement blandt medlemmerne.

Før Magnus Jønsson valgte at stille sig til rådighed som formand, var han bowlingansvarlig i foreningen og en meget aktiv (firma-)bowlingspiller.

Fakta om Årets Gnist i Dansk Firmaidræt
  • Årets gnist i Dansk Firmaidræt er en hædring af de nye frivillige, der kommer ind og sætter blus under foreningen. Dem, der smitter med deres energi, deler deres ideer, og som bliver drevet af lyst til at prøve nyt og gøre en forskel.
  • Med titlen hylder vi nye kræfter og deres vigtige arbejde i foreningen. Det kan være en aktivitetsansvarlig, én, der hjælper med kommunikation og markedsføring, et nyt bestyrelsesmedlem eller noget fjerde. Fælles for de indstillede er, at de har tændt en ny gnist i foreningen.
  • Årets gnist bliver kåret for første gang i 2023.
Se, hvem der tidligere år har vundet hæderen "Årets Gnist" i Dansk Firmaidræt