Næstved Firma Sports formand, Lise Skovgård, er kåret som Årets Leder 2021 i Dansk Firmaidræt. Ildsjæl, idérig og en katalysator for nye aktiviteter er blot nogle af de superlativer, som lægger til grund for hæderen.

Smilet og stemmen er ikke til at tage fejl af. 74-årige Lise Skovgård er en markant skikkelse i firmaidrætten, og nu har formanden i Næstved Firma Sport også modtaget en pris, der modsvarer det flotte engagement. Lise Skovgård er nemlig kåret som Årets Leder 2021 i Dansk Firmaidræt. Nyheden herom blev bredt lanceret i forbindelse med lørdagens digitale formandsmøde.

En række frivillige Næstved-kræfter samt formand for Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard, overraskede allerede Lise Skovgård tidligere på måneden, så der bl.a. kunne optages en ’vinder-video’ til brug på formandsmødet.

”Lise Skovgård er en af de ildsjæle, der definerer firmaidrætten og som ustandselig skaber værdi. Lise er nytænkende, og med en jernvilje går hun gennem ild og vand for den udvikling i Næstved Firma Sport, hun mener er nødvendig. Og Lise tager ikke altid et nej for et nej,” siger Peder Bisgaard, og han fortsætter:

”Lise har et kæmpe netværk, som hun bruger aktivt i foreningens tjeneste, og Næstved Firma Sport afprøver gerne forbundets koncepter. Dette kommer i den grad hele firmaidrætten til gode. Lise brænder med hud og hår for sagen – og for at få et sjovere Danmark i bevægelse.”

Fra DR over zumba til frontfigur
Det er knap ti år siden, Lise Skovgård overtog formandsposten i Næstved Firma Sport. Sådan kan det jo gå, når man tropper op og gør en god figur på zumba-holdene.

I sin civile karriere var Lise Skovgård bl.a. programchef i DR-koncernen, og hun trækker på en bred erfaring i formandshvervet.

”Jeg nyder den rolle, jeg har, og jeg får energi af at finde de helt rigtige instruktører til vores forskellige hold. Jeg betegner mig selv som et kreativt rodehoved, og vi er et fantastisk team i Næstved Firma Sport, for vi supplerer hinanden med forskellige kompetencer. Jeg ville aldrig have fået denne anerkendelse uden en stærk bestyrelse, fantastiske frivillige og gode instruktører i ryggen,” siger Lise Skovgård.

Efter et for alle trægt corona-år bobler Lise Skovgård af lyst til at få diverse events samt aktiviteter stablet på benene. Næstved Firma Sport arrangerer bl.a. mudderløbet Ladies Mud Race – SPRING EDITION onsdag den 28. april. Samtlige startnumre er revet væk.

”Selvom naturfitness og stavgang har haft kronede dage under corona-nedlukningen, så ser vi altså frem til mere normale vilkår for idrætten. Det bliver godt at kunne dyrke sammenholdet igen. Og i Næstved Firma Sport glæder vi os ikke mindst til at indvie vores udendørs padel-baner i maj. Det er en fantastisk sportsgren, som boldspillerne elsker,” siger Lise Skovgård.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Udviklingskonsulent

FAKTA: Om prisen Årets Leder

Årets Leder hyldes hvert år af Dansk Firmaidræt – på grund af corona undlod vi dog en kåring i 2020.

Årets Leder i Dansk Firmaidræt modtager Agerbæks Æresskulptur ’Lederen’, der er skabt af kunstneren Søren West, og den er evigt vandrende. Hæderen tildeles firmaidrætsledere, som har udført et dygtigt og initiativrigt arbejde for firmaidrætten i Danmark. Årets Leder modtager også et rejsegavekort på. kr. 8.000.

I 2019 blev ’Lederen’ tildelt Niels Kristian Madsen, Lemvig & Omegns Firmaidræt (LOFI). I 2021 er det altså Lise Skovgård, Næstved Firma Sport, der kan smykke sig med titlen.

Hæderstegn og priser i firmaidrætten