Jens Lykke er formand i Esbjerg Firmaidræt og har været det siden 1979. Hans stærke tro på fællesskabet er en meget vigtig drivkraft for foreningen - og så er han kendt vidt og bredt i Esbjerg og omegn for sin imødekommenhed, venlige sind og store frivillige indsats. Dér er blot nogle af grundene til, at Jens Lykke netop er blevet kåret til Årets Leder i Dansk Firmaidræt 2022.

Jens Lykke blev overrasket, glad og stolt over hæderen, som bestyrelsen i Esbjerg Firmaidræt havde indstillet ham til.

”Jeg blev leder i foreningen, fordi jeg har ansat det firma med den største firmaidrætsforening i lokalområdet. Jeg blev fanget af det – og jeg brænder stadig for foreningsarbejdet her fire årtier senere”, fortæller en glad Jens Lykke, formand for Esbjerg Firmaidræt.

”Jeg har været med i 42 år – og jeg er forbavset over, at jeg nu modtager denne hæder. Jeg er taknemmelig for bestyrelsen i Esbjerg Firmaidræt. Når man har en bestyrelse, der arbejder godt sammen og holder af hinanden, så går alting meget nemmere”.

Jens har altid engageret sig i firmaidræt. Han startede på en af Esbjergs største arbejdspladser, Vestkraft, med at være kontaktperson/holdkaptajn, som stod for firmaidrætten på arbejdspladsen. Og i 1954 blev Vestkraft medlem af Esbjerg Firmaidræt.

I 1970'erne og 1980'erne dyrkede Jens forskellige sportsgrene som fodbold, håndbold, badminton, kegler og meget andet med kollegaer og familiemedlemmer.

Som bare 37-årig i 1979 bliver Jens formand for Esbjerg Firmaidræt og har været det lige siden kun afbrudt af ét år, hvor han sad i bestyrelsen, var formand for Vestkystløbet og i øvrigt også var formand for EFI-Hallernes bestyrelse.

Frivilligt arbejde

I 1965 bliver det første spadestik til EFI-Hal 1 taget, hvor Jens lægger rigtig mange frivillige timer. Da hallen stod færdig i 1967 var det en af de første firmaidrætshaller under firmaidrætten. I 1983 er EFI-Hal 2 også en realitet, og igen har Jens været med på sidelinjen.

Vestkystløbet er Esbjergs største folkefest, og det er svært at sige Vestkystløbet uden at sige Jens Lykke. Han gik ind i Vestkystløbets udvalg i 1983 og er i dag formand. Han har lagt et utal af frivillige timer i Vestkystløbet og står blandt andet for at finde og styre de ca. 150 frivillige og var i 2021 en af initiativtagerne til at afvikle løbet virtuelt. Da løbet sidst blev afviklet fysisk deltog ca. 150 virksomheder og flere ungdomsuddannelser i byen, eksempelvis Esbjerg Gymnasium, UC SYD og social- og sundhedsuddannelserne.

Beslutningstager og handymand

Jens var – selvfølgelig – også med til at beslutte, at EFI skulle have to ny padelbaner med opstart i 2021, og i dag bruger han mange frivillige timer som "handymand" i EFI-Hallerne og hjælper til ved senioridrætten i Esbjerg Firmaidræt.

Jens er tidligere kåret som Årets Esbjergenser, og det forstår man til fulde med alt det arbejde, han har gjort og gør for lokalsamfundet og fællesskabet. Nu kan Jens også skrive Årets Leder i Dansk Firmaidræt 2022 på CV'et.

Stort tillykke!

FAKTA: Om prisen Årets Leder

Årets Leder hyldes hvert år af Dansk Firmaidræt.

Årets Leder i Dansk Firmaidræt modtager Agerbæks Æresskulptur ’Lederen’, der er skabt af kunstneren Søren West, og den er evigt vandrende. Hæderen tildeles firmaidrætsledere, som har udført et dygtigt og initiativrigt arbejde for firmaidrætten i Danmark. 

Se, hvem der tidligere år har vundet hæderen Årets Leder i Dansk Firmaidræt