Hvis du som frivillig står og skal starte en ny aktivitet, vil stille op til en ny post eller har en udfordring i dit foreningsarbejde, der er gået i hårdknude, kan et par andre øjne på sagen være guld værd. Den mulighed har firmaidrættens frivillige med forbundets mentorordning, der genopstår efter et par år i dvale.

I firmaidrættens mentorordning kan du som frivillig få personlig vejledning og vende idéer og udfordringer i dit foreningsarbejde i et forløb med en erfaren firmaidrætsfrivillig, der kender til det område, du ønsker sparring på. Ordningen, der har kørt fra 2011 og en række år frem, genopstår, så flere får mulighed for trække på de mange års erfaring og viden om foreningsarbejdet i firmaidrætten, som erfarne frivillige rundt i landet har opsamlet.

Du bestemmer emnet
Et mentorforløb strækker sig typisk over et år og består af en række møder og samtaler, som den frivillige og mentor indbyrdes aftaler. Du sætter dagsordenen og bestemmer, hvilke udfordringer eller opgaver, du ønsker sparring på, og forbundet hjælper så med at finde en mentor, der ved noget om dette, og som bor i relativ nærhed af dig. Det er gratis at deltage i ordningen, og forbundet dækker udgifter til kørsel og forplejning, når du og mentor mødes ansigt til ansigt. Er du interesseret i at få en mentor, skal du kontakte din lokale firmaidrætskonsulent, som så hjælper dig i gang med et forløb.

Læs mere om mentorordningen hér

Camilla Svenstrup
Camilla Svenstrup
Kommunikationskonsulent

"Som ny formand havde jeg stor glæde af at få tilknyttet en mentor, hvor jeg selv bestemte dagsordenen. Jeg har haft tre gode og uforpligtende møder, hvor jeg blot kunne møde op med en lille seddel med mine stikord på"

Flemming Bech, formand i Helsingør Firma Idræt

Mentor hva´for en fisk?
Begrebet mentor stammer fra græsk mytologi, hvor Odysseus overlader sin søn i vennens Mentors varetægt. Mentor får stor indflydelse på sønnens liv.

Mentorordninger findes i dag i mange afskygninger, fx som medarbejderudvikling i virksomheder og som støtte til iværksættere.