Formand Peder Bisgaard inviterede sig ved repræsentantskabsmøde i 2015 indenfor hos firmaidrættens 80 foreninger. Mange foreningerne bød velkommen, så formanden kunne få et indblik i deres hverdag.

På lørdagens repræsentantskabsmøde konstaterede en stolt Peder Bisgaard, at firmaidrætten er ”Danmarks fedeste idrætsforbund”. På hans rundtur i landet havde han fået spændende lokale historier om mangfoldighed, fællesskab, engagement og det at være en del af firmaidrætten, at være anderledes end ”de andre” foreninger i byen.

Fra talerstolen gav han nogle eksempler på alsidigheden i foreningernes tilbud og satte fire ord på sine besøg - oplevelse – fællesskab – engagement – og stolthed

Hos Slagelse Firmaidræt har de haft et ønske om at satse på erhvervsområdet, fordi de tror på perspektiverne i samspillet med denne målgruppe. Derfor har de indledt et fantastisk samarbejde med ZBC Selandia, som er en af Sjællands største erhvervsskoler, som også har et skolehjem. Det betyder, at de, udover at tilbyde ”almindelige” aktiviteter i skoletiden, også kan tilbyde aktiviteter til dem, der bor på skolen. Hermed er foreningen blevet en naturlig sparringspartner for både kommunen og erhvervsskolen, når der tales om bevægelse og idræt både i og efter skoletiden.

Lærerigt nyt netværk

I Skanderborg kunne formand Ulla Staal med begejstring fortælle om en ny netværksdannelse med firmaidrætten som drivkraft. Dermed er de i gang med at etablere det ”gode gamle kontaktpersonnetværk” – bare på en ny måde og med brug af moderne kommunikationskanaler, til at knytte netværket sammen. Et meget spændende projekt, som bliver interessant at følge. For her er med garanti noget, vi alle kan lære af.

På Nordfyn har den lokale firmaidrætsforening præsenteret et ”integrationsprojekt”, hvor områdets mange udenlandske gartnerimedarbejdere var involveret. Ikke noget fancy projekt, men et projekt, der startede med en forespørgsel til de mange gartneriansatte i området, om de var interesseret i at spille fodbold fredag aften, hvor hallen alligevel stod ledig. Nu er der hver fredag flere end 20 primært polske kolleger til firmafodbold. 

En anden solstrålehistorie stammer fra Faxe Familie- og Firmaidræt. Foreningen har sidste år kastet sig ud i bl.a. at lave et helt nyt motionsløb i området – nemlig ”Den Hvide Dame”. Det er et motionsløb kun for kvinder, og det foregår i flotte og kuperede omgivelser i Faxe Kalkbrud. I år formåede foreningen at tiltrække omkring 300 kvinder, som alle var begejstrede for de nye muligheder og de spektakulære løbe-oplevelser.