Formanden for Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard, er også de næste fire år vicepræsident i det europæiske firmaidrætsforbund, European Federation for Company Sport (EFCS).

Det står klart efter weekendens generalforsamling i det europæiske firmaidrætsforbund, som fandt sted i franske Bordeaux. De seneste otte år har Peder Bisgaard været én af fem vicepræsidenter, der sammen med præsident, Didier Besseyre, udgør den øverste ledelse i Executive Committee i EFCS.

Danmark er et foregangsland

EFCS arbejder for at styrke og øge idrætsdeltagelsen på de europæiske arbejdspladser.

Præsident Didier Besseyre roste Peder Bisgaard for sin måde at repræsentere Skandinavien i det internationale samarbejde, og Danmark blev anerkendt som foregangsland for, hvor langt fremme vi er med erfaring og metoder til at fremme firmaidræt, og hvordan vi forbinder arbejdspladser og firmaidrætsforeninger.

”Jeg er stolt af, at vores arbejde med firmaidrætten i Danmark bliver bemærket og fremhævet som det gode eksempel. Vi ønsker at fremme firmaidrætten også på et europæisk plan, og jeg vil fortsat kæmpe for at være Danmarks og Skandinaviens stemme ind i Executive Committee og fortælle om alle de gode ting, vi lykkes med,” siger Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt.

Forberedelse til ECSG 2023 i Bordeaux

Peder Bisgaard og resten af den danske delegation var ude at se faciliteterne for European Company Sport Games i 2023, som afholdes i Bordeaux – for at sikre, at de danske deltagere får et godt og sikkert event.

”Vi kan med glæde konstatere, at European Company Sport Games i 2023 i Bordeaux har alle forudsætninger for at blive endnu et godt event – med gode forhold og god logistik. Der vil samtidig være mange sportsgrene, der tiltaler det danske publikum,” siger Peder Bisgaard.

I juni 2022 afholdes European Company Sport Games i Arnheim, og til generalforsamlingen blev Athen valgt som vært i 2027.

Fakta: European Federation for Company Sport

Der er 38 medlemslande af EFCS, der er stiftet i 1962 af otte lande, heriblandt Danmark. Organisationen arbejder bl.a. politisk for at styrke idrætsdeltagelsen på europæiske arbejdspladser, og blandt aktiviteterne er breddeidrætsfestivalen, European Company Sport Games (ECSG).

Læs mere om European Federation for Company Sport HER.

Thomas Landtved-Holm
Thomas Landtved-Holm
Kommunikationskonsulent