Formand for Dansk Firmaidræt, Peder Bisgaard, er også de næste fire år vicepræsident i det europæiske firmaidrætsforbund, European Federation for Company Sport (EFCS).

På weekendens generalforsamling i det europæiske firmaidrætsforbund i slovenske Ljubljana blev det til genvalg på vicepræsidentposten til Dansk Firmaidræts formand, Peder Bisgaard. De seneste fire år har Peder Bisgaard været én af de fire vicepræsidenter, der sammen med præsident, Didier Besseyre, udgør den øverste ledelse i Executive Committee i EFCS.

Der var til valget fire kandidater til de fire poster, så i forhold til for fire år siden, hvor der var kampvalg om posterne, så gik det roligere for sig denne gang.

Nordiske værdier

Nu venter der Peder Bisgaard en række opgaver, der skal styrke og øge idrætsdeltagelsen på de europæiske arbejdspladser.

”Jeg tager de nordiske værdier med ind i arbejdet. Vi skal tale for og styrke demokratiet i organisationen og skabe synlighed omkring de politiske afgørelser. Jeg ser også frem til at skulle udvikle samarbejdet med den øvrige del af ledelsen, så vi fremstår samlet og dermed stærkere omkring arbejdet for firmaidræt”, siger Peder Bisgaard, der har været formand i Dansk Firmaidræt siden 2001.

Idræt på arbejdspladsen

Der er 38 medlemslande af EFCS, der er stiftet i 1962 af otte lande, heriblandt Danmark. Organisationen arbejder bl.a. politisk for at styrke idrætsdeltagelsen på europæiske arbejdspladser, og blandt aktiviteterne er en sommer- og en vinterudgave af breddeidrætsfestivalen, European Company Sport Games (ECSG).

”Det er en international firmaidrætsorganisation, så det er vigtigt, at det er idrætten på arbejdspladserne, der er omdrejningspunktet i vores aktiviteter. Idræt kan dyrkes i andre arenaer og under andre organisationer, men idræt på arbejdspladsen er unikt for EFCS, og det skal vi have fortalt endnu tydeligere, så flere får oplevelser med kollegamotion”, siger Peder Bisgaard.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent