Ved ikke bare at tilpasse sig corona-situationen, men ligefrem bruge benspændet offensivt til at udvikle nye aktiviteter og positionere sig markant i lokalsamfundet, er Firmaidræt Hillerød fortjent kåret som Årets Forening 2021 i Dansk Firmaidræt.

Naturfitness, udendørs TRX-hold, ugentlig træning via livestreaming, Mobil Motion og yoga for alle.

Ovenstående er blot et udsnit af den perlerække af aktiviteter, Firmaidræt Hillerød har stablet på benene i det seneste år, som – det ved vi alle – var præget af alskens udfordringer. Heriblandt et hermetisk lukket Firmaidrættens Hus på Milnersvej.

Efter et minimalt suk over tingenes tilstand iførte Firmaidræt Hillerød sig fluks mulighedernes briller, og pludselig kunne der anes farverige nuancer i en ellers mørk corona-tid. Positivismen, de alternative aktiviteter, resultaterne og hermed også en stigende anerkendelse lokalt har fortjent kastet en titel som Årets Forening 2021 i Dansk Firmaidræt af sig.

”Corona-pandemien udfordrede og udfordrer fortsat foreningslivet bredt set. Og vi længes efter mere normale tilstande, hvor vi kan dyrke sammenholdet uden så mange restriktioner. Firmaidræt Hillerød er dog et super eksempel på en forening, der hurtigt lukrerede på de ændrede arbejds- og uddannelsesforhold, så foreningen i dag er mere relevant end nogensinde før. Det aftvinger stor respekt,” siger næstformand i Dansk Firmaidræt, Helle Friis, og hun fortsætter:

”Både nationalt og lokalt har vi skabt succesfulde digitale træningstilbud i løbet af 2020 og 2021. I Firmaidræt Hillerød er der indgået ’virtuelle’ aftaler med ikke mindre end tre store virksomheder, ligesom lokale arbejdspladser og menige medlemmer kan låne træningsredskaber ’med hjem’. Dette er godt tænkt og et udtryk for stærk foreningsudvikling.”

Kæmpe rygstød
Formand for Firmaidræt Hillerød, Peder Bisgaard, der også er formand i Dansk Firmaidræt, er selvsagt stolt over hæderen.

”Det betyder virkelig meget – et skønt skulderklap at få. Jeg er glad på egne og foreningens vegne. Bestyrelsen, ansatte og de frivillige kræfter knokler i samhørighed, for vi vil rigtig gerne være med til at skabe et sjovere Danmark i bevægelse,” siger Peder Bisgaard.

Rent lokalt er Firmaidræt Hillerød en del af den kommunale indsats med Bevæg Dig For Livet.

”Vi har forpligtet os til at få flere medlemmer og flere til at være aktive. Det er meget vigtigt for den generelle sundhed, at vi holder folk i gang. Vi er ikke bange for at prøve nye ting af, og jeg mener faktisk, vi er en af de mest innovative foreninger i Hillerød, selvom vi har meget konkurrence, fordi der er så mange andre idrætsforeninger i kommunen,” siger Peder Bisgaard.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Udviklingskonsulent

FAKTA: Om prisen Årets Forening

Årets Forening uddeles hvert år af Dansk Firmaidræt – på grund af corona undlod vi dog en kåring i 2020. Kåringen af Årets Forening sker på baggrund af indstillinger fra frivillige i firmaidrætten.

Årets Forening får skulpturen ’Ejgon Bertelsens Mindepokal’, som er evigt vandrende. Samtidig vinder foreningen tjenesteydelser til en værdi af kr. 8.000 fra forbundet.

Forrige år modtog Foreningen Ringkøbing og Omegns Firmaidræt (ROFI) hæderen som Årets Forening, og i 2021 skal mindepokalen, der er skabt af kunstneren YAN, altså stå hos Firmaidræt Hillerød.

Hæderstegn og priser i firmaidrætten