Tv-vært og ambassadør for 10-kampen, Lene Beier, er livsnyder helt ind i det inderste af sin kerne, hvorfor stramme regler giver hende lyst til at gøre det stik modsatte. Men hun har også oplevet, hvad sygdom kan gøre ved kroppen, og derfor er Lene Beier i dag bevidst om at tillægge sig gode vaner, som kan holde hende sund. For så kan hun leve længere og nyde det liv, hun holder så uendelig meget af.

AF Elisabeth Hamerik Schwarz. Foto: Jacob Nielsen

Lene Beier er 25 år, da hendes krop begynder at ændre sig. Fra at være i god form og ved godt helbred bliver hun træt, får åndenød, og huden tørrer ud. Og selv om hun intet kan spise, føler hun sig alligevel oppustet og er konstant forstoppet. Lene Beier går til lægen, men prøverne viser ingenting. Det er nok bare en småskavank – lad det gå over, lyder det.

Ugerne går, uden at hun får det bedre, og selv om Lene Beiers praktiserende læge forsøger, kan hun stadig ikke finde noget. I et forsøg på at få trætheden til at gå væk træner Lene Beier, men det bliver den bare værre af, og da hun ingen diagnose får, begynder veninderne at spørge bekymret til, om der mon er noget andet galt: Har deres veninde udviklet en spiseforstyrrelse – hun klager jo hele tiden over de ekstra kilo, hun har taget på. Den manglende appetit, kroniske forstoppelse og træthed bliver en så fast del af Lene Beiers liv, at hun får en hjemmesygeplejerske til at hjælpe med forstoppelsen. Og hver gang hun besøger sin læge, har hun fået det værre.

”En dag stod jeg i Blockbuster, og fik den tanke, at der var rigtig mange film, jeg ikke ville nå at se. Jeg kunne mærke, at min krop lukkede ned, og jeg begyndte stille og roligt at affinde mig med, at jeg nok ikke overlevede det her,” fortæller Lene Beier i dag.

Læs Lene Beiers gribende historie i magasinet Firmaidræt – se e-paper-version her.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent
Magasinet Firmaidræt