European Company Sport Games (ECSG) 2025 bliver afholdt i Calviá, Spanien. Det blev afgjort ved lørdagens generalforsamling i det europæiske firmaidrætsforbund, European Federation for Company Sport (EFCS).

Frederikshavn var i spil som det danske bud på en værtsby, når den største breddeidrætsfestival for arbejdspladser i Europa, ECSG, bliver afholdt i 2025. Afstemningen foregik i 2 runder, og det danske værtsbud nåede med til 2. runde. Den nordjyske by tabte desværre på målstregen til den spanske by, Calviá, der vandt med 60 stemmer over Frederikshavns 44 stemmer. Athen indtog tredjepladsen.

Arbejdet for at få breddeidrætsfestivallen til toppen af Danmark startede i 2017 – og er sket i samarbejde mellem Arena Nord, Frederikshavn Kommune, Sport Event Denmark og Dansk Firmaidræt – i samspil med de lokale firmaidrætsforeninger i Frederikshavn og Sæby.

”Alle har arbejdet dedikeret og professionelt frem mod afgørelsen, så der er stor ros til alle parter. Det har været en lang og god proces, der kulminerede med en flot præsentation på EFCS’ generalforsamling. Her viste vi, hvordan vi ville have skabt en fantastisk firmaidrætsfestival for kolleger fra hele Europa, hvis vi var gået hele vejen. Det kan vi være stolte af”, siger Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidræt.

Fakta om ECSG
  • ECSG er en international breddeidrætsfestival for arbejdspladser fra hele Europa.
  • Omkring 5.000 medarbejdere fra europæiske arbejdspladser deltager hver gang.
  • Til ECSG konkurrerer europæiske kolleger i flere end 25 idrætsgrene både individuelt og som hold. Fra fodbold, håndbold og golf til stand up paddle (SUP), petanque og beachvolley.
  • ECSG er netop afholdt Athen i oktober 2021. Idrætsfestivallen bliver afholdt i Arnhem i 2022 (udskudt til 2022 pga. corona), Bordeaux i 2023 og altså Calviá i 2025.
  • Aalborg var vært for idrætsfestivalen for arbejdspladser i 2007 og Middelfart i 1985.
  • European Federation for Company Sport (EFCS) er paraplyorganisation for 38 europæiske firmaidrætsorganisationer.