Interessen i kommunerne for Rigtige Mænd Løbet den 24. maj er stor. De første tre kommuneaftaler er lavet, og der er i øjeblikket dialog med flere end 50 kommuner.

Det kræver samarbejde at få 10.000 rigtige mænd til at interessere sig for kost, motion og sunde vaner. Derfor har Dansk Firmaidræt de seneste måneder kontaktet alle landets kommuner for at indgå samarbejdsaftaler om det nye Rigtige Mænd-projekt - og i særdeleshed om Rigtige Mænd Løbet, der skal afvikles onsdag den 24. maj 2017 i hele landet.

Arrangører af løbet er kommunen og en lokal idrætsforening, som sammen skaber rammerne for et løb, der bliver skudt i gang på samme tidspunkt i hele landet.

Løb i alle landets kommuner
Forud for besøgene i kommunerne var der allerede optimisme at spore, da flere af kommunerne på forhånd havde meldt sig som interesserede. Og aftalerne med de første tre kommuner kom også i stand efter ganske kort tid.

"Vi har et højt ambitionsniveau, og vi går efter, at Rigtige Mænd Løbet bliver afviklet i alle landets kommuner. Vi har nu lavet de første tre samarbejdsaftaler med Langeland, Gladsaxe og Nordfyns kommuner. Vi oplever stor interesse, så vi regner med, at listen over samarbejdskommuner vokser uge for uge. Vi oplever også, at der er kommuner, som kommer os i forkøbet og kontakter os for at blive en del af vores Rigtige Mænd-projekt, som er støttet af Nordea-fonden", fortæller projektleder i Dansk Firmaidræt, Dan Hansen.

Praktisk hjælp og ingen kommunale udgifter
Kommunen agerer blandt andet som en vigtig partner i forbindelse med indhentning af tilladelser og kendskab til lokaliteter og faciliteter. På selve løbsdagen er kommunen med til at sikre adgang til strøm, vand og toiletter. Idrætsforeningens rolle er praktisk orienteret, og samlet vil parterne dermed være godt dækket ind til at give deltagerne de bedste rammer.

"Det lokale engagement i løbet er utrolig vigtigt. Deltagerne skal have en god og sjov oplevelse med Rigtige Mænd Løbet, og et godt lokalt samarbejde mellem kommune og forening er med til at skabe de bedste betingelser for deltagerne", siger Dan Hansen, om Rigtige Mænd Løbet, der gerne skulle samle 10.000 mænd på landsplan.

Kommuner, der vil være med i Rigtige Mænd-projektet, kan fortsat nå det. Samarbejdsaftalen mellem kommunen og Dansk Firmaidræt skal være indgået inden den 1. februar 2017.

En lille måned senere - den 1. marts 2017 - åbner det digitale træningsfællesskab for alle landets mænd på www.rigtigemænd.dk, hvor hold med fem rigtige mænd kan være med. Gerne med et mål om den 24. maj 2017 at gennemføre Rigtige Mænd Løbet i hjemkommunen.

Kontakt: Dan Hansen, projektleder, Dansk Firmaidræt

Mail: dha@firmaidraet.dk, Mobil: +45 2855 2646

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent