Danmarks Sunde Arbejdspladser, som Dansk Erhverv, Dansk Firmaidræt, Forsikring & Pension og Falck Healthcare står bag, modtager godt 1 mio. kr. i donation fra Spar Nord Fonden.

I begyndelsen af 2022 bevilligede Spar Nord Fonden ½ million kroner til projektet ’Danmarks Sunde Arbejdspladser’, som Dansk Erhverv, Dansk Firmaidræt, Falck Healthcare og Forsikring & Pension står bag. Nu har fonden besluttet at støtte projektet yderligere med godt 1 mio. kr. over de næste to år.

”Hos Spar Nord Fonden er vi optaget af at støtte projekter, der styrker trivsel og positive fællesskaber – også på arbejdspladser, hvor fysisk og mental sundhed er et afgørende element i hverdagen. Derfor er vi glade for, at vi kan forlænge vores samarbejde med Danmarks Sunde Arbejdspladser og fortsat støtte projektet,” siger Bo Uggerhøj, fondsdirektør i Spar Nord Fonden.

Danmarks Sunde Arbejdspladser handler om at styrke sundheden og trivslen på landets arbejdspladser. Gennem bl.a. en landsdækkende konkurrence, et digitalt inspirationsunivers, en podcast og lokale inspirationsdage bringes de gode initiativer, der styrker sundheden og sammenholdet på landets arbejdspladser, frem i lyset – for arbejdspladser skal lære af andre arbejdspladsers erfaringer.

Med donationen får Danmarks Sunde Arbejdspladser flere muskler til at styrke erfaringsudvekslingen mellem landets arbejdspladser samt give de sunde arbejdspladser, der allerede går forrest, en fortjent plads i solen som rollemodeller.

”Vi er enormt glade for, at Spar Nord Fonden har valgt at forlænge deres donation de kommende to år. Arbejdspladsen er en vigtig arena, når det kommer til at styrke folkesundheden, og de arbejdspladser, der går forrest, skal frem i lyset, så andre arbejdspladser kan lære af deres erfaringer. For ser man på folkesundheden i Danmark, så går det på alt for mange områder den gale vej. Den udvikling skal vi have vendt, og her spiller arbejdspladserne en vigtig rolle,” siger Mette Mandrup, generalsekretær i Dansk Firmaidræt.