Berit Kolding Wedel er frivillig i Nyborg Familie & Firma Sport – og så er hun netop blevet hyldet og kåret som ”Årets Leder” på Dansk Firmaidræts formandsmøde den 22. april 2023.

Berit Kolding Wedel har siden 2010 været et særdeles aktivt medlem af bestyrelsen i Nyborg Familie & Firma Sport.

Berit har i flere år været hovedperson bag opbygning og vedligeholdelse af foreningens Indoor Bike-afdeling. Berit samarbejder både godt indadtil og har også altid et smil på, når det gælder åbne aktiviteter.

"Det er helt vildt overvældende at få prisen som årets leder 2023. Der er så mange, der laver et stort arbejde i deres forening, så det er så stort at få anerkendt sit arbejde", siger Berit. 

Berit har med sit Indoor Bike-udvalg formået at sætte Indoor Bike i Nyborg Familie & Firma Sport på landkortet, eksempelvis:

  • I 2016, hvor foreningen afholdt et stort slotsevent med mere end 100 Indoor Bike-cykler opstillet på Slotspladsen ved Nyborg Slot, som satte foreningen i centrum for et samarbejde med både kommune, borgmesteren og andre aktører indenfor Indoor Bike på Østfyn.
  • I sommeren 2020 med et udsolgt udendørs arrangement ved Idrætscenter Nyborg, hvor mere end 30 cykler blev benyttet under behørig musikledsagelse og med deltagere fra Region Syddanmark og Sjælland.

Men kronen på Berits hidtidige arbejde var det store bike-event med 100 cykler og 400 deltagere på Cirkuspladsen i Nyborg på dagen d. 2. juli 2022, hvor Tour de France havde målstreg i byen. Arrangementet krævede mere end to års forberedelse, men alt arbejdet resulterede i det fedeste og mest unikke event.

Og så er der selvfølgelig i foreningen måned efter måned et hav af Indoor Bike-aktiviteter og -events.

"De seneste par år har været særligt travle, blandt andet med planlægning af Tour De France. Foreningen og jeg har lagt mange timer i at få det til at spille. Der har også været pres på, men vi er lykkes med mange gode ting – også udover Touren – så jeg er bare vildt glad for at få anerkendelsen", siger Berit og fortsætter. Jeg er bare glad og så taknemlig for at været blevet indstillet". 

Varigt udbytte og gode faciliteter

Berit har altid haft øje for, at medlemmerne får varigt udbytte af deres anstrengelser og har derfor blandt andet indført personlige pulsbælter, som giver personlig feedback efter hver time. Berit har også bidraget til gode træningsfaciliteter, sådan at træningslokalet eksempelvis er indrettet med en større skærm, hvor deltagerne kan følge sine egne og de andre deltageres anstrengelser – og se, hvem der kommer først til alpetoppen.

Flere kasketter – og et fuldtidsarbejde

Berit har også i flere år været kasserer i foreningen og er tovholder for foreningens hjemmeside og Facebookside.

Berits stærke indsats bliver yderligere sat i relief af, at hun samtidig har et fuldtidsarbejde.

FAKTA: Om prisen Årets Leder

Årets Leder hyldes hvert år af Dansk Firmaidræt.

Årets Leder i Dansk Firmaidræt modtager Agerbæks Æresskulptur ’Lederen’, der er skabt af kunstneren Søren West, og den er evigt vandrende. Hæderen tildeles firmaidrætsledere, som har udført et dygtigt og initiativrigt arbejde for firmaidrætten i Danmark. 

Se, hvem der tidligere år har vundet hæderen Årets Leder i Dansk Firmaidræt