Der var dømt mandehørm, motion og masser af hygge, da 150 mænd – fordelt på 31 hold – onsdag den 24. maj kl. 19-21 tog udfordringen op til Rigtige Mænd Løbet i Kolding.

Team dunk nord, Hedensted Hellraisers, Team op på hesten, VOM - Vejles Omdiskuterede Mænd og Team Heineken var fem af de 32 hold, der onsdag aften kastede sig ud i teamopgaver som Bulls Eye, Damejagten og Kraftkarl til Rigtige Mænd Løbet i Kolding – et helt nyt stjerneløb for hold, der på samme tidspunkt onsdag aften blev afholdt i 17 kommuner landet over.

Løbet er den foreløbige kulmination på de seneste måneders træning via det digitale træningsfællesskab – Rigtige Mænd Sjakket – hvor tusindvis af mænd landet over er blevet motiveret og inspireret til at danne træningsfællesskaber med masser af mandehørm.

Seest Boldklub og Kolding Kommune stod i samarbejde med Dansk Firmaidræt bag Rigtige Mænd Løbet i Kolding.

”i Kolding kommune var vi lige fra start klar til at indgå et samarbejde med Seest Boldklub og Dansk Firmaidræt om at arrangere Rigtige Mænd Løbet. Løbet er en helt unik måde at nå ud til mange af de mænd i kommunen, der ellers kan være svære at få op af sofaen for at dyrke motion. Ét af nøgleordene for Rigtige Mænd Løbet er fællesskab – og fællesskabet og holdånden blandt mændene i den her målgruppe er helt afgørende for, vi her til aften oplever mange mænd, der aldrig før har løbet et motionsløb, stille til start til Rigtige Mænd Løbet”, sagde borgmester i Kolding, Jørn Pedersen.

Og det var også en glad borgmester, der kunne sætte løbet i gang:

”Stemningen her til aften er helt fantastisk – stævnepladsen summer. Jeg har været rundt og tale med mange af holdene, og de er spændte og klar på dagens udfordringer”, lød det fra Jørn Pedersen, lige efter han sendte de 150 rigtige mænd ud på ruten.

Arla-medarbejdere stillede med flest hold

31 hold af både hold af naboer, venner og kolleger stillede til start med hold til den første udgave af Rigtige Mænd Løbet i Kolding. To af holdene i Kolding – og fem af holdene på landsplan – var fra Arla, der dermed er den arbejdsplads på landsplan, der stillede med flest hold til Rigtige Mænd Løbet.

”Holdudfordringerne og fællesskabet var den sjoveste del af løbet. Stemningen og holdånden var helt i top ude på ruten. Dem, der var stærke i én type opgave, hjalp de andre – og når det var ved at gå galt med en opgave, klarede vi den alligevel i fællesskab”, sagde Casper Hovmand, lige efter han og resten af Arla-medarbejderne havde krydset mållinjen, og fortsatte:

”Legebarnet kom op i mig igen. Vi mænd kan godt lide både at lege og at konkurrere, og der er plads til begge dele til Rigtige Mænd Løbet”.

Efter 17 veloverståede Rigtige Mænd Løb fortsætter træningen via det digitale træningsfællesskab Rigtige Mænd Sjakket – www.rigtigemænd.dk – mod mændenes næste mål, nemlig trailløbet Xtreme Mandehørm i efteråret.

Rikke Mortensen
Rikke Mortensen
Kommunikationskonsulent

Fakta – Rigtige Mænd Løbet 24. maj 2017

  • Rigtige Mænd Løbet samlede 1.475 mænd i 17 kommuner i hele landet.
  • De tre største Rigtige Mænd Løb var i Nordfyns kommune, Kolding og Randers.
  • Efter Rigtige Mænd Løbet fortsætter træningen og fællesskabet i Rigtige Mænd Sjakket, og næste mål for mændene er Xtreme Mandehørm, som er et løb, der foregår seks steder i landet i september og oktober.
  • I maj/juni 2018 bliver der igen afholdt Rigtige Mænd Løbet – forhåbentligt endnu flere steder i landet.
  • Nordea-fonden støtter Rigtige Mænd-projektet i 2017 og 2018.
  • Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidræt, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.

Læs meget mere på www.rigtigemænd.dk

Billeder fra Rigtige Mænd Løbet 2017 i Kolding