Tag med til World Company Sport Games 2024 i Catania, Italien

Deltag sammen med en masse andre danskere til World Company Sports Games (WCSG) i Catania (Italien) den 19.-23. juni 2024. Et stævne med omkring 5000 deltagere fra hele verden, dog mest Europa – her møder du atleter, der kommer for at hygge og dyste i ca. 30 forskellige idrætter. Se alle aktiviteterne her.  

WCSG er et fantastisk firmaidrætsstævne – hvor du kan deltage sammen med dine kollegaer fra både nær og fjern og få kulturelle oplevelser. 

Catania er en rigtig spændende syditaliensk by med masser af charme og atmosfære. Ved vandkanten midt i byen skabes der en kulisse med havet og byen, hvor der vil der være rig mulighed for at hygge, mødes med de andre deltagere, synge slagsange – og fejre dagens præstationer på sportsbanen.I udkanten af byen er der en lang og flot strand med masser af strandliv, ved den ene af disse strande afholdes der beachvolley og der bliver med garanti en Beach party! På byens centrale torv afholdes åbningsceremoni. I en anden af byens smukke parker midt mellem cafeer og restauranter spilles der petanque. 

Catania er en by med ca. 310.000 indbyggere der ligger for foden af vulkanen Etna og ved kysten, som centralt i byen er klippekyst, men der er også masser af strand i den sydlige del af byen. 

Idrætter med skarpt fokus på konkurrencen (men naturligvis også samværet og hyggen): 
Bueskydning · Atletik · Badminton · Basket (5 mands eller 3 mands) · Beachvolley · Bowling · Bridge · Skak · Cykling · Dart · Fodbold (5, 7, 11 mands) · Golf · Håndbold · Mountainbike · Løb (5 og 10 km) · Orienteringsløb · Padel · Petanque · Pickleball · Skydning · Squash · Svømning · Bordfodbold · Bordtennis · Tennis · Gå fodbold · Volleyball. 
Handicap discipliner: Atletik · Bueskydning · Svømning. 

Se nærmere på alle de mange muligheder – og regler for de enkelte idrætter – her. 
Læs mere

  

FACTS OM WCSG 2024 

Tid 
Onsdag den 19. juni 2024  
Ankomstdag for registrering som sker ved ”Le Ciminiere” centralt i byen. 
21.00 Den store åbningsceremoni med march af alle landenes deltager. Vi går samlet fra et torv til et andet (300m) med Dannebrog i front. Det er næsten som at være med til OL😊 

Torsdag den 20. juni 2024 
09.00 – 18.30 Første dag med idræt og alle skal i aktivitet 
21.00 – 00.00 Dinner (kræver reservation) og show ved ”Le Ciminiere” centralt i byen 

Fredag den 21. juni 2024 
09.00 – 18.30 Anden dag med idræt og alle skal i aktivitet eller ud at være supporter/turist 
21.00 – 00.00 Dinner (kræver reservation) og show ved ”Le Ciminiere” centralt i byen 
 
Lørdag den 22. juni 2024 
09.00 – 18.00 Tredje dagen med idræt – typisk finaledag 
16.00 Det store fællesløb på 5 eller 10 km, ved Boschetto Plaia, tæt ved stranden 
21.00 Dinner (kræver reservation) og afslutningsceremoni og After-game-party ved ”Le Ciminiere 

Søndag den 23. juni 2024 
Den store hjemrejsedag – eller måske tid til et par dage på Sicilien, nu man er der😊 

Sted 
”Le Ciminiere”, Catania. Her er der registrering, afholdes de sociale fællesarrangementer. Idrætter er fordelt rundt i Catania. Se nærmere under de enkelte idrætter. 

Pris 
Deltag for 185 Euro pr. person. For den pris får du: 

  • Deltagelse i en sportsdisciplin samt deltagelse i fællesløbet 
  • Fri benyttelse af det offentlige transportsystem, tog, bus og metro* 
  • Adgang til de daglige aftensarrangementer i ”Le Ciminiere* 
  • Åbnings- og afslutnings ceremoni* 
  • Velkomstpakke 
  • Deltagelse i 5/10 km løbet 
  • Medlemskab og basisforsikring CSAIN2024 under legene.* 
  • En helt fantastisk tøjpakke – som kommer oveni fra Dansk Firmaidræt* (formentlig: T-shirt, polo, mulepose og hat) 

Følgende aktiviteter har et lille tillæg i pris: 

  • Golf (40 Euro )

Er man med i følget sammen med andre og ikke idrætsaktive koster det 70 Euro. Som giver adgang til de *markerede. 

Forplejning i ”Le Ciminiere kan købes ved tilmelding for 80,00 euro for 4 aftener eller 25 for den 22.6 alene. 

Tilmelding 
I tilmelder jer direkte til arrangøren i Catania. Dansk Firmaidræt kan være jer behjælpelig, hvis der er spørgsmål som er generelle, men har ellers ikke noget med tilmeldingen at gøre. 

Når I er tilmeldt, vil vi få oplysninger fra arrangøren og vi vil derefter kontakte jer for koordinering af tøjpakke, som Dansk Firmaidræt giver til alle deltagere. Vi vil også forsøge at arrangerer fælles aktivitet og samvær for hele den danske delegation. 

Tilmeldingsfrist er den 29. februar 2024. 
Der kan ved enkelte idrætter være antalsbegrænsning, så tøv ikke for længe. Link til tilmelding her. 

Koordinatorer fra Dansk Firmaidræt Vi er for at hjælpe dig 
Vi har sammen sat et stærkt team, der er klar til at hjælpe alle de danske deltagere både før og under eventen. 

Karen B. Andersen 
Klar til at hjælpe jer med tilmelding og afklaring af spørgsmål med arrangørerne i Catania. 

Mail: kba@firmaidraet.dk, tlf.: 63 31 65 99 

Brian York 
Klar til at hjælpe jer med praktiske spørgsmål – har været i Catania og har set forholdene. 
bry@firmaidraet.dk, tlf.: 20 21 25 69 
  

Det er ikke Dansk Firmaidræt, der afholder stævnet, og vi er derfor ikke ansvarlige for stævnet. Vi hjælper arrangøren og WFCS (World Federation for Company Sport) med at sprede budskabet – mens vi varmer op til at være værter for World Company Sport Games 2026 i Frederikshavn. 

  
Oplev Catania 
WCSG 2024 varer flere dage, så der er plads til at dyrke det sociale samvær – og der er rig mulighed for evt. at kombinere deltagelsen i WCSG med et par dages ferie den skønne ø Sicilien. Catania byder på masser af muligheder, strand, kultur og et smukt landskab – en udflugt på Etna kan varmt anbefales. Se meget mere om mulighederne her.  

Overnatning 
Catania tilbyder mange overnatningsmuligheder. Vælg mellem hotel, vandrehjem, camping med mere. Arrangørerne har lavet en oversigt, hvor I kan vælge mellem kategorier og antal stjerner. Se de mange muligheder her. 

Når I vælger overnatning, er der to vigtige overvejelser, vi anbefaler at tage med i jeres valg: Hvor skal I være idrætsaktive – og hvordan er det at komme derfra og til Le Ciminiere hvor det sociale sker, og afslutningsceremoni afholdes. 

Det er naturligvis også muligt selv at booke overnatning direkte. 
 
Her kan I danne jer et overblik over hvor de mange forskellige idrætter afholdes – lige under video er der et link til et Google maps kort. 

 

Vi håber I har lyst til at deltage – og at vi ses i Catania😊 

Spørgsmål? Vi er klar til at hjælpe

Brian York
Brian York
Udviklingskonsulent
Karen B. Andersen
Karen B. Andersen
IT- og ledelsessupporter

Gør som Grundfos; Rejs med til Catania

Rejser I med, at kan I blandt andet møde Grundfos, der deltager med hele 24 kolleger i 6 idrætter: Bueskydning, badminton, padel, petangue, volleyball og golf.

"I år fejrer Grundfos Hobby SPort (GHS) 60-års jubilæum, og vores deltagelse i WCSG i Catania er den del af fejringen – sammen med en række andre aktiviter fordel over hele året", Heidi Lassen, forperson GHS volleyball og beachvolley.

Grundfos har i en årrække deltaget i flere internationale firmaidrætsfester (ECSG og WSCG), og sammenholdet med de andre deltagere er en stor årsag til, at de nu igen melder klar:

"Vi deltager, fordi det er en fantastisk mulighed for at tilbringe en lille uge med idræt og de fantastiske med- og modspillere. Nogle af modstanderne har deltaget lige så længe, og de er efterhånden gode venner, som vi glæder os til at møde. Vi nyder at lære hinanden godt at kende på tværs af sportsgrene. Og at mødes med andre deltagere i den danske delegation 😊", lyder det fra Heidi Lassen på vegne af Grundfos, der også har planer om at deltage i den europæiske idrætsfest (ECSG) på Mallorca i 2025 – og ikke mindst WCSG 2026 i Frederikshavn.

Se billeder fra Grundfos' deltagelse i WCSG og ECSG 👇