Samarbejde, udfordringer og holdånd er kodeordene, når Dansk Firmaidrætsforbund, foreninger og samarbejdskommuner inviterer til Rigtige Mænd Løb i 30 byer på Fars Dag tirsdag den 5. juni. Få en anderledes motionsoplevelse sammen med et par kammerater eller kolleger. 

Farve-ræs, Edderkoppen, Hundeproppen, Bobslæden, Bazooka, VVS’eren og en Rigtige Mænd Bane i start/målområdet.

Der vil blive svedt, knoklet og muligvis også bandet en smule i 30 byer på Fars Dag tirsdag den 5. juni, når Rigtige Mænd Løbet afvikles. Stjerneløbet for 3-mands-hold (to cykler, en løber) over godt 10 km er designet til, at der skal samarbejdes på den store klinge. Kludder i kommunikationen og for høj puls hjælper i hvert fald ikke i udførelsen af teamopgaverne med de kuriøse navne.

Alle kan dog deltage i Rigtige Mænd Løbene uanset fysisk tilstand, da det enkelte 3-mands-hold selv bestemmer, hvor mange teamopgaver man kaster sig ud i. 

Det hold, der fuldfører flest teamopgaver – og som har den hurtigste sluttid – vinder løbet lokalt.

30 løbsbyer melder klar
Hos partnerne bag Rigtige Mænd-projektet – Dansk Firmaidrætsforbund, DR, MakeitBee Production og Syddansk Universitet – skaber det glæde, at kommunerne og de lokale foreninger udviser et stort engagement forud for løbsafviklingen.

Projektleder i Dansk Firmaidrætsforbund, Dan Hansen, lægger op til nogle intense måneder, hvor de sidste løbsdetaljer skal på plads, ligesom der skrues op for markedsføringen. Rigtige Mænd Løbet var i 2017 nomineret til prisen som Årets Brobygger Event ved Danish Running Award.

”Nomineringen og kommunernes interesse har givet og giver fortløbende et kæmpe rygstød til Rigtige Mænd-projektet. Der var godt 1.500 deltagere til de 17 Rigtige Mænd Løb i 2017. Nu har vi 30 løbsbyer, og vi sætter alle sejl til i ønsket om at øge deltagerantallet. Rigtige Mænd Løbet er en unik mulighed for at få en anderledes motionsoplevelse sammen med sine kammerater og kolleger – og det er helt legitimt at skylle bedrifterne ned med en øl,” siger Dan Hansen.

Se løbs-landkort samt link til tilmelding her

Hit på Facebook
Markedsføringen af Rigtige Mænd Løbene 2018 startede før jul med korte videosekvenser på Facebook produceret af MakeitBee, hvor bl.a. Mathilde (gift med asfaltarbejderen Thomas fra Rigtige Mænd sæson 2 på DR) – på humoristisk vis – opfordrede til køb af jule-gavekort gældende for et 3-mands-hold. 

Netop denne video (se her) blev et hit med over 430 delinger og 130.000 visninger svarende til 66.569 afspillede minutter. Eller 46 døgn om man vil.

Herudover er der produceret mængdevis af flyers, plakater og postkort, som uddeles lokalt.
 
Sjovt at være sund
Rigtige Mænd-projektet består grundlæggende af to elementer. Foruden Rigtige Mænd Løbet eksisterer Rigtig Mænd Sjakket – et træningsfællesskab online (www.rigtigemænd.dk) og i praksis, hvor mændene tilmelder sig, træner sammen, udfordrer hinanden etc. Rigtige Mænd-projektet, der understøttes af Nordea-fonden, handler i sit udgangspunkt om at motivere sofavante mænd til at dyrke idræt og motion i fællesskab med ligesindede.

Sygdomsstatistikker og en levetid, der er fire-fem år kortere end kvinders, taler nemlig ikke til mændenes fordel.

”Heldigvis kan vi se, at Rigtige Mænd Sjakket allerede har fået tusindvis af mænd op af sofaen, som ellers siger nej tak til motion – simpelthen fordi der på holdene i Sjakket også er plads til sjov, hygge og mandehørm. Nu håber vi, at endnu flere rigtige mænd får øjnene op for, det godt kan være sjovt at være sund,” siger Marianne Albeck fra MakeitBee.

Rigtige Mænd Løbet, tirsdag den 5. juni kl. 19.00-21.30 (Fars Dag)

 • Løbet afvikles samtidig i 30 byer i hele landet.
 • Løbet er for 3-mands-hold. To cykler og en løber. Man følges ad, og man må gerne bytte undervejs.
 • Der er tale om et stjerneløb på ca. 10 km krydret med syv teamopgaver.
 • Deltagerne bliver udfordret på samarbejde, fysik og holdånd.
 • Alle kan være med uanset fysik, da man selv bestemmer, hvor mange teamopgaver man vil løse.
 • Det hold, der fuldfører flest teamopgaver – og som har den hurtigste sluttid – vinder løbet lokalt.
 • Pris per 3-mands-hold = kr. 300 plus tilmeldingsgebyr (www.sportstiming.dk/rigtigemaend). Ud over løbsdeltagelse er der Craft-t-shirts og medaljer med i tilmeldingspakken.

Træn op til løbet som de Rigtige Mænd kendt fra DR

 • Bliv en del af træningsfællesskabet Rigtige Mænd Sjakket på www.rigtigemænd.dk – det er GRATIS.
 • Gennemgå et otte ugers træningsforløb på www.rigtigemænd.dk. Få den samme træning som de Rigtige Mænd fra TV.
 • Følg din udvikling undervejs, mens der trænes op til løbet – prøv de fede KRAFTKARL-tests.
 • Følges træner Jacob Søndergaards instrukser, så er man(d) mere end klar til at give den gas på Fars Dag.