Arbejdspladsernes Motionsuge i uge 41 slog alle rekorder i år, hvor over 75.000 kolleger fra 650 arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner dyrkede sammenholdet og var aktive - både på arbejdspladsen, på skolen og i den lokale firmaidrætsforening.

Dansk Firmaidræt har svært ved at få armene ned ovenpå en motionsfestuge, som skabte glæde, smil, sjov og sammenhold i hele Danmark.

Kolleger var aktive i hele landet

De gode historier står i kø:

  • Logistikafdelingen på Odense Universitetshospital havde lagt et helt ugeprogram med eksempelvis motionsuret, løb, kortspilstafet, afspænding, aktivitetsbingo og meget mere.
  • På Arla Foods laboratorie i Taulov var motion på dagsordenen hele ugen, så blandt andet morgenmødet tirsdag stod på elastiktræning med særlig fokus på skuldre og arme.
  • Odsherred Kommune var en af de 32 kommuner, der var med. Tirsdag var alle kolleger på rådhuset inviteret til udendørstræning med elastiktræning, tabata og sjove, aktive lege, torsdag var der floorball og dans i byrådssalen, holdtræning og aktivitetsbingo - og hele ugen var der både gående møder og gående frokost.
  • QualityCopter i Vamdrup uddanner helikopterpiloter, og de var flyvende med blandt andet en træningsseance torsdag i deres hangar. Først var de igennem samarbejdsøvelser, og så var der hård og teknisk træning med tabata, lizard- og bjørneløb og til slut floorball ude ved flyvebanen.
  • Og meget, meget mere.

"Arbejdspladsernes Motionsuge er ved at blive en ny, stærk bevægelsestradition i uge 41 på mange og meget forskellige arbejdspladser. Jeg er glad for, at over 75.000 kolleger fra alle egne af landet har dyrket sammenholdet den seneste uge, og alt fra advokater, SOSU-medhjælpere til slagteriarbejdere har oplevet værdien af at have mere motion og bevægelse med kollegerne," siger Peder Bisgaard, formand i Dansk Firmaidræt.

Dansk Firmaidræt stod også bag flere online aktivitetstilbud. "Online Onsdag"-tiderne blev revet væk, så i år udvidede vi med "Online Fredag". Her bookede 60 arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner en instruktør til en gratis, aktiv digital pause - og der var høj energi - både på den ene og den anden side af skærmen.

Tirsdag d. 10. oktober var det Danmarks Mentale Sundhedsdag, og derfor inviterede Dansk Firmaidræt til gratis online yogapauser med yogainstruktør Ditte Louise Seibert - og hele 200 arbejdspladser havde grebet tilbuddet og stemplede ind online.

Firmaidrætsforeningerne åbner dørene

35 firmaidrætsforeninger over hele landet arrangerede lokale aktiviteter i forbindelse med Arbejdspladsernes Motionsuge. Her dyrkede lokale arbejdspladser alt fra pickleball og yoga til booking af floorballbane og besøg af instruktør på arbejdspladsen. Og alt derimellem.

"I vores firmaidrætsforeninger over hele landet har kolleger fra lokale arbejdspladser været med til alt fra yoga til fodboldstævner, og Arbejdspladsernes Motionsuge har igen i år været en god anledning for vores lokale foreninger til at åbne dørene eller tage deres idrætter ind på arbejdspladserne," siger Peder Bisgaard.

Fokus på ungdomsuddannelser

I Arbejdspladsernes Motionsuge er der hvert år et branchefokus, hvor vi yder en ekstra indsats for at få så mange som muligt med inden for en særlig branche. Sidste år var det kommunerne, og i år var det ungdomsuddannelserne - og særligt erhvervsskoler, FGU-skoler og SOSU-skoler - hvor motion og bevægelse ikke er en naturlig del af skoleskemaet.

"Vi har i år haft et særligt fokus på at introducere den kommende generation af kolleger til Arbejdspladsernes Motionsuge, og vi har derfor arbejdet målrettet på at få flere erhvervs- og ungdomsuddannelser med. Det har været en kæmpe fornøjelse at opleve energien hos de unge på de 34 uddannelsesinstitutioner, der var med," siger Peder Bisgaard.

En af de ungdomsuddannelser, der gik allermest helhjertet ind i ugen, var Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, hvor hele 3.000 elever og undervisere var med. Ugen blev skudt i gang med en overraskelses-"motions-morgenfest" for handels- og kontoreleverne og 10. klasserne. Underviserne var udklædt i 80'er-outfit, diskokuglerne lyste fra loftet og væggene var pyntet i alverdens farver, og en dj spillede op til fest og dans med alt fra VLTJ til boogie-woogie.

Fra morgenstunden var der også gang i bevægelse i klasselokaler og værksteder, fordi hver uddannelsesretning har sit eget ugeprogram, som står på alt fra rundt-om-bordet, watt-test på cykel, Tæl Skridt-konkurrencer, aktivitetsbingo og gåture med benspænd.

Dyk ned i årets Arbejdspladsernes Motionsuge HER.

I 2024 er det 10-års-jubilæum for Arbejdspladsernes Motionsuge, så selvom det var været et fantastisk rekordår, så ser Dansk Firmaidræt allerede nu frem mod en om muligt endnu vildere uge næste år.

 

En del af noget større

Arbejdspladsernes Motionsuge er en del af hele Danmarks Motionsuge, som Dansk Firmaidræt, DGI, DIF, Dansk Skoleidræt og ISCA står bag. Idrætsorganisationerne har taget initiativ til den nye fælles motionsuge for at inspirere så mange danskere som muligt til at bevæge sig og opleve de gode motionsfællesskaber i og efter uge 41