Arbejdspladsernes Motionsuge 2023
Vi kigger tilbage på en forrygende motionsuge

Sved, smil, sjov og sammenhold! Vi ser tilbage på en helt forrygende Arbejdspladsernes Motionsuge, hvor over 75.000 kolleger og elever har dyrket sammenholdet på over 650 arbejdspladser. Tak til alle jer, der satte gang i Danmark sammen med os på arbejdspladserne og i foreningerne.

Se med her, og få en aktiv smagsprøve på noget af alt det sjove, der foregik ude på landets arbejdspladser og i firmaidrætsforeninger i løbet af ugen.

Kickstart

Arbejdspladsernes Motionsuge kickstartede allerede i weekenden op til uge 41 med en perlerække af sjove aktiviteter. Se snapshots fra tre af dem her 👇

Et brag af et fodboldstævne mellem Coop Danmark Logistik og Salling Group Logistik kickstartede motionsugen, da de to arbejdspladser mødtes i Vejlby Risskov Hallen i Aarhus. Over 100 spillere troppede op i koordinerede spillertrøjer, og dagen blev markeret med fairplay, sammenhold og sjov intern konkurrence holdene imellem.

Stik vest for fodboldstrabadserne lød startskuddet også i Ringkøbing for 372 friske gængere, der skulle ud og opleve den smukke vestjyske natur på hhv. en hel- eller halvmaratonsrute til ROFI Walkathon, som var arrangeret af Ringkøbing og Omegns Firmaidræt.

Et andet sted i landet var BAT-Kartellet på besøg i FLC Village. Målet var at få pulsen op og grinemusklerne rørt hos nogle af de flere hundrede FLC-ansatte, der arbejder på Femern Projektet, og bor i tunnelbyen, når de har fri. Det mål blev til fulde indfriet, da mange af beboerne i tunnelbyen kastede sig ud i stigegolf, tovtræk, balanceøvelser, hockey og et interaktivt spil, hvor der skulle daskes til kegler.

 

MANDAG

Virksomheden Andritz, som har 25.000 ansatte over hele kloden – og dansk hovedkvarter i Esbjerg – var i gang med elastikkerne sammen med Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

På Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier startede handels- og kontoreleverne, 10. klasserne samt deres undervisere ugen med en kæmpe motions-morgenfest.
Ligesom der fra morgenstuden var gang i bevægelsen i andre klasselokaler og værksteder. For Herningsholm går all in. Hver uddannelsesretning har sit eget ugeprogram, som står på alt fra rundt om bordet, watt-test på cykel, tæl skridt konkurrencer, aktivitetsbingo og gåture med benspænd.

På Logistik-afdelingen på OUH dyrkede kollegerne sammenholdet med hele 5 motionsindslag allerede på førstedagen i motionsugen. De havde blandt andet lavet kortspilsstafet, afspænding og aktivitetsbingo. Afdelingen havde lagt et helt ugeprogram med sjov og motion hver dag, fx motionsuret, løb og ”Træn jeres alder”.

TIRSDAG

Dybe vejrtrækninger, udstrækninger og afspænding. I anledningen af Danmarks Mentale Sundhedsdag inviterede vi i Dansk Firmaidræt tirsdag til gratis online yogapauser.

 

Over 200 arbejdspladser greb tilbuddet og stemplede ind online til de to sessions med Ditte Louise Seibert.

Topsil var med fra Frederikssund. "Øvelserne var perfekt afstemte, så alle fik noget ud af det. Jeg tror, vi kan få folk med på øvelser en gang imellem med hjælp fra firmaidrættens yoga-videoer", siger René Petersen, produktionsingeniør hos Topsil.

Hos Arla Foods på laboratoriet i Taulov satte de motion på dagsordenen hele ugen. Til morgenmødet tirsdag stod den på elastiktræning med særlig fokus på skuldre og arme, der efter mange års arbejde inden for faget har særligt brug for ekstra opmærksomhed.

Odsherred Kommune stemplede stærkt ind i Arbejdspladsernes Motionsuge hele ugen. Tirsdag var alle kolleger på rådhuset inviteret til udendørstræning, hvor den stod på elastiktræning, tabata-træning og sjove, aktive lege. Kollegerne dystede også mod hinanden i kantinen, hvor der var opsat et stort Ram Plet-floorballmål – og så var der lagt op til både gående møder og gående frokost resten af hele ugen. Torsdag var der også både floorball, dans i byrådssalen samt holdtræning og aktivitetsbingo på Egebjerg Skole.

ONSDAG

Hep og entusiastiske tilråb strømmede ud fra ud fra Firmaidrættens Hus i Nyborg til skærme og arbejdspladser i hele landet til Online Onsdag.
46 arbejdspladser havde booket en gratis aktiv digital pause. Der var høj energi - både på den ene og den anden side af skærmen.


På videoen her ser I aktiv-pause-instruktør, Karina, der giver den gas i Nyborg – og på den anden side af skærmen er der hele 1.000 elever og undervisere fra Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, der gav den fuld skrue. Og dét at være aktive sammen kan virkeligt noget: ”Det er hyggeligt! At komme op og bevæge sig gør, at man lige bliver lidt klarere i hovedet. Det giver mere overskud”, siger Klaues Nyborg, der er elev på Møbelsnedkeruddanelsen.

458 elever fra Aarhus TECH, SOSU Østjylland og FGU Aarhus stemplede i dag sammen til en fælles idrætsdag, arrangeret af Vestereng IdrætsZone og Århus Firma Sport. Her skulle de ud på en løbe/gårute og være sammen med tværs af skolerne med dans, høvdingebold, beachvolley og mange andre sjove og fællesskabende aktiviteter. 

Pausemotion, gå-frokost, interne Tæl Skridt-udfordringer og terningekast med øvelser er blot et lille udpluk af alt det, som EWIIs 600 ansatte gav sig i kast med i løbet af ugen. EWII, som er tidligere vinder af konkurrencen ”Danmarks Sunde Arbejdspladser”, prioriterer motion hele året rundt, da de oplever, at det i høj grad er med til at styrke fællesskabet og relationerne i et hus med mange ansatte.

TORSDAG

QualityCopter, der uddanner helikopterpiloter, var flyvende med træningsseance torsdag i deres flotte hangar. Først skulle de igennem nogle samarbejdsøvelser, og efterfølgende var der hård og teknisk træning med tabata, lizard- og bjørneløb og til slut floorball ude ved flyvebanen. Sikke en energi!

MSD Danmark blev torsdag kåret som vinder af konkurrencen ’Danmarks Sunde Arbejdspladser’ og modtog Initiativprisen 2023 for deres projekt ’’The wellbeing project’’. De har bl.a. en løbeklub med en løbecoach, en yogaklub med underviser, som begge foregår midt i arbejdstiden og med stor deltagelse, foruden stor fokus på at fremme den mentale sundhed og skabe psykologisk tryghed.

Konkurrencen er et samarbejde mellem Dansk Erhverv, Dansk Sundhedssikring, Dansk Firmaidræt og PrimaCare og er støttet af Spar Nord Fonden.

26 arbejdspladser mødtes til Brunsviger Cup i Odense torsdag aften i Dyrup/Bellinge Idrætscenter. En fantastisk kombination af fodboldstævne efterfulgt af en 3. halvleg, hvor æresgæsten var den fynske specialitet: Brunsvinger.

Brunsvigercup blev afholdt af Firmaidræt Odense i samarbejde med P4Fyn og Dansk Firmaidræt.

FREDAG

Toprent i Skanderborg gav den gas over flere dage på Arbejdspladsernes Motionsuge. Her havde arbejdspladsens sundhedsudvalg planlagt flere sjove aktiviteter. Ugen bød blandt andet på gåture og mindfullness – inden Firmaidræt Skanderborg kom forbi og guidede medarbejderne fra Toprent igennem en times fællestræning, der udfordrede alle både mentalt og motorisk.

 

Danmarks Radio dyrkede et væld af aktiviteter i hele uge 41 Fra mandag til fredag blev DR Byens ’Indre gade’ omdannet til ’aktivitetsgade’ – og dannede rammen for blandt andet alt fra bordtennis, løbebane og kast med aktivitetsterninger til crossfit, plankechallenge og yoga.
Bag ’DR i bevægelse’ stod DR Idræt og Firmaidræt Storkøbenhavn.

Politiet gik forrest i uge 41. Over 4500 ansatte fordelt på 15 lokale stationer og enheder var i løbet af ugen aktive med alt fra standup-padel og orienteringsløb til crossfit. Blandt andet hos Rigspolitiets juridiske afdeling på Polititorvet kastede de sig efter frokost over en omgang mikrotræning i mødelokalet. 15 effektive minutter med styrke- og strækøvelser for hele kroppen til dansktopmusik og fællessang – så win-win på både holdånd, hep og high fives.

Vi ses til hele Danmarks Motionsuge igen i uge 41 2024

Credit