1.902 deltagere fordelt på 634 tre-mands-hold fik smil på læben, sved på panden og styrket fællesskabet til Rigtige Mænd Løbet på Fars Dag.

Niels Schrøder ryster lidt på hovedet og gentager så råbende: ”Jamen, så træk da til venstre,” inden han bryder ud i stor latter.

Scenen er Rigtige Mænd Løbet i Slagelse. I fine rammer og med fantastisk aftensol er Niels Schrøder sammen med to tidligere studiekammerater, Thomas og Jens, ved at gennemføre "Hundeproppen".

Få øjeblikke efter den fælles grinepause går al koordinering op i en højere enhed, og vennegruppen stryger tilbage til stævnecentrum – to på cykel, en i minispurt.

Og sådan forløb det over stok og sten på Fars Dag. 1.902 deltagere (634 tre-mands-hold) løste finurlige teamopgaver og tilbagelagde hver især godt ti kilometer i 21 løbsbyer over hele landet.

”Jeg er solgt, det var en anderledes og sjov event. En helt anden måde at motionere på – en fælles oplevelse, vi vil huske,” sagde Niels Schrøder kort efter at have passeret målstregen kl. lidt over 20.30. Naturligvis med en velfortjent øl og grillpølse i hånden.

Bag hvert af de 21 lokale løb (se kort) stod en kommune og en forening. Startskuddene lød simultant kl. 19.

Formand i Firmaidræt Slagelse, Jan Reinhold, har stadig armene i vejret her dagen efter afviklingen.

”Smil og latter hele vejen rundt. Jeg er glad,” siger Jan Reinhold.

Flest Rigtige Mænd i Randers
Målt på deltagere var Rigtige Mænd Løbet i Randers det største af sin slags i år. 171 Rigtige Mænd havde det herre-sjovt i det kronjyske.

Stærke kræfter i Randers Kommune, Randers gymnastiske Forening og Randers Firma-Sport gav den gas frem mod og under Rigtige Mænd Løbet i Tronholmparken.

Breddeidrætskonsulent i Randers Kommune, Jesper Jakobsen, fulgte begivenheden tæt.

”Vi bruger Rigtige Mænd Løbet som gulerod for at få ikke motionsvante mænd i gang med noget træning. Vi har en del mænd i kommunen, der ikke er vant til at motionere – og dermed ej heller vant til at komme i en forening. Op til Rigtige Mænd Løbet tilbød vi derfor i foreningsregi alternativ træning, der ikke handlede så meget om regler og taktik, men mere om blot at bevæge sig og have det sjovt i lighed med Rigtige Mænd Løbet, hvor mændene så også deltog. Nu kender mændene foreningslivet, og de har fået en forrygende løbsoplevelse. Det er meget positivt,” siger Jesper Jakobsen.

Rigtige Mænd Løbet er som bekendt en del af Rigtige Mænd-projektet, og hos partnerne bag – Dansk Firmaidræt, DR, MakeitBee Production og Syddansk Universitet – skaber det lokale engagement selvsagt glæde.

Projektleder i Dansk Firmaidræt, Dan Hansen, takker de lokale foreninger og involverede kommuner.

”Jeg oplevede selv en fed energi i Nyborg under afviklingen af Rigtige Mænd Løbet. Der var en fantastisk stemning i samtlige 21 løbsbyer, lyder de foreløbige tilbagemeldinger. Kommuner og foreninger har arbejdet hårdt for, at mændene plus de vigtige supportere skulle have en oplevelsesrig aften på Fars Dag – og det lykkedes,” siger Dan Hansen.

DR har i øvrigt i denne uge deadline i forhold til casting til Rigtige Mænd sæson 3. Det vides endnu ikke, hvornår eksakt i 2019 de nye Rigtige Mænd-programmer vises.

Nordea-fonden har støttet Rigtige Mænd-projektet med 22,7 mio. kr. i 2017 og frem til denne sommer.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent