European Company Sport Games (ECSG) 2023 bliver afholdt i Bordeaux. Frederikshavn blev nummer to. Det blev afgjort ved lørdagens generalforsamling i det europæiske firmaidrætsforbund, European Federation for Company Sport (EFCS).

Spændingen var til at overse, da stemmerne om værtskabet for ECSG 2023 var optalt på lørdagens generalforsamling. Franske Bordeaux havde fået 74 stemmer, mens kampen om andenpladsen blev vundet af Frederikshavn med 36 stemmer foran slovenske Ljubljana med 34 stemmer.

Det var tredje gang på 10 år, at Danmark var med i slutspurten om at blive vært for ECSG. Tidligere har Aalborg og Odense været lige ved og næsten. Frederikshavn blev i juni 2017 udpeget som det danske bud på en værtsby for breddeidrætslegene, der afholdes hver anden sommer. Siden er der foregået et stort stykke arbejde for at skabe opmærksomhed omkring den nordlige del af Danmark. Det er sket i et tæt samarbejde mellem Frederikshavn Firmaidræts Klub, Firmaidræt Sæby, Frederikshavn Kommune, Sport Event Denmark og Dansk Firmaidræt.

”Det har været et rigtig flot og professionelt stykke arbejde, som har ligget forud. Der er stor ros til alle parter, som har været med i hele processen, der kulminerede med en flot og skarp præsentation på generalforsamlingen. Her fik vi vist, hvad der var i vente for de 5.000 deltagere, hvis vi havde vundet valget”, beretter formand Peder Bisgaard.

Evalueringen venter forude

Nu skal der trækkes lidt luft ind igen. Det seneste år har været hårdt arbejde. Der er 38 medlemslande i det europæiske firmaidrætsforbund, som har haft stemmer til at lægge i kurvene hos de tre byer. Ved ECSG sidste sommer i Gent i Belgien var der også en nordjysk delegation blandt de danske deltagere. De skulle dels gøre opmærksom på Frederikshavn, dels suge den inspiration til sig, som opstår, når der afholdes idrætsfest for 5.000 ansatte fra europæiske arbejdspladser.

Derfor venter evalueringen også lidt på sig. Der har været mange indtryk og med et forløb, der har været positivt og med god energi, så muligheden for endnu et forsøg på et værtskabs-bud er stadigvæk på tale.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent