1.902 kolleger og kammerater bruger et par timer eller tre af Fars Dag til Rigtige Mænd Løbet. Unikke motionsoplevelser venter i 21 byer landet over, og du kan følge med på Facebook.

Svigermors Mareridt, Team Underarm, Rum Forrest Rum, Bamsefar & slikkepindene, Team Sixpack.

Listen med holdnavne til Rigtige Mænd Løbet på Fars Dag den 5. juni er underholdende læsning. Kreative evner er også kun et plus, når 1.902 deltagere fordelt på 634 tre-mands-hold kaster sig over finurlige teamopgaver med navne som Farvefræs, Edderkoppen, VVS'eren, Bobslæden, Bazooka og Hundeproppen (se teaser). I alt skal tilbagelægges godt ti kilometer. To cykler og én løber, og man må gerne bytte undervejs.

Startskuddet lyder kl. 19 – simultant i 21 løbsbyer (se kort og lokal info). Er du ikke selv deltager eller ivrig tilskuer på ruterne i det ganske land, kan du fra kl. 18.45 opleve Rigtige Mænd-stemningen på Facebook.

Der vil blive uploadet billeder og periodevis live-transmitteret fra løbene i Kolding, Herning/Kibæk og Nyborg.

Rigtige Mænd Sjakket på Facebook...

Firmaidrætten på Facebook...

Byfest i Kibæk ved Herning
Stina Rohde, der er medarrangør af Rigtige Mænd Løbet Herning, som helt præcist afvikles i Kibæk 12 kilometer syd for Herning, glæder sig såre til afviklingen.

”Vi er i hvert fald 50 frivillige, de fleste kvinder, der knokler for, at mændene får en minderig aften. Det bliver rigtig godt, og det er fedt for vores lille by at tiltrække en event af denne størrelse. Foreningsliv kan noget, og vi sørger bl.a. for et telt med servering, live-musik, udstilling af biler og masser af biksemad i gryden. En fest uden lige,” siger Stina Rohde fra Kibæk Idrætsforening.

Deltagerne i Kibæk modtager ekstraordinært en goodiebag, der "oser af mandehørm". Og børnene kan allerede fra kl. 16 forsøge at gennemføre en tilpasset forhindringsbane i start/målområdet.

Hvad angår deltagerantal, er Rigtige Mænd Løbet Herning/Kibæk (141) kun overgået af Nordfyn/Morud (144) og Randers (171).

Kolleger er også træningsmakkere
Ejer af Tømrer-Gården i Slagelse, Michael Andersen, er - i lighed med Stina Rohde - aldeles klar til Rigtige Mænd Løbet.

Som en del af det lokale træningsfællesskab for Rigtige Mænd under Firmaidræt Slagelse, Trines Helte, har Michael Andersen længe sigtet mod løbsdeltagelse på Fars Dag.

”Rigtige Mænd Løbet handler godt nok mere om samarbejde end konkurrence, men det vil da være ærgerligt ikke at slå de andre hold fra Trines Helte. Jeg må bide smerten i mig, hvis knæet pludselig driller,” siger Michael Andersen med et glimt i øjet.

Det er knap 16 måneder siden, nu 54-årige Michael Andersen for første gang var aktiv under Firmaidræt Slagelse. Kontinuerligt har han overtalt kolleger fra Tømrer-Gården til at træne med.

”Vi er fire nuværende kolleger og to tidligere ansatte, der i dag er faste medlemmer af Trines Helte. Det er morsom og givende træning, selvom det også er hårdt. Dernæst udvikler vi et stærkere fællesskab på arbejdspladsen, så jeg er glad for, at nogle af svendene er hoppet med på vognen. Vi får nok en oplevelse sammen til Rigtige Mænd Løbet, og det er guld værd,” siger Michael Andersen.

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

Rigtige Mænd Løbet 2018 på Fars Dag tirsdag den 5. juni kl. 19.00-21.30

  • Løbet afvikles samtidig i 21 byer i hele landet (lokal info), 1.902 deltagere i alt.
  • Løbet er for 3-mands-hold. To cykler og én løber. Man følges ad, og man må gerne bytte undervejs.
  • Der er tale om et stjerneløb over ca. 10 km krydret med syv teamopgaver.
  • Alle kan være med uanset fysik, da man selv bestemmer, hvor mange teamopgaver man vil løse.
  • Det hold, der fuldfører flest teamopgaver - og som har den hurtigste sluttid - vinder løbet lokalt.
  • Samarbejdspartnere om projektet Rigtige Mænd er: Dansk Firmaidræt, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.
  • Nordea-fonden har støttet Rigtige Mænd-projektet med 22,7 mio. kr. i 2017 og frem til sommeren 2018.
  • Læs mere om Rigtige Mænd-projektet på www.rigtigemænd.dk. Se billeder og videoer fra Rigtige Mænd Løbet 2018 her og her.
  • Rigtige Mænd Løbet 2017 blev afviklet i 17 byer med i alt 1.500 deltagere.

Hundeproppen er en af teamopgaverne ved Rigtige Mænd Løbet 2018 - der skal tænkes hurtigt med høj puls! Se smagsprøver på de øvrige teamopgaver her.