Dansk Firmaidrætsforbund har indstillet Arbejdernes Landsbanks arbejdsmiljøkonsulent, 50-årige Ulla Strøm Nordenhof, til Kulturministerens Idrætspris 2017. Ulla Strøm Nordenhof motiverede 1.100 medarbejdere til kollegamotion på Arbejdspladsernes Motionsdag i oktober.

Kulturministerens Idrætspris 2017 uddeles ved en reception i Kulturministeriet den 11. december. Prisen gives til en ekstraordinær præstation eller indsats inden for idrætten. Vinderen af årets pris skal findes blandt disse 12 kandidater – heriblandt arbejdsmiljøkonsulent i Arbejdernes Landsbank, Ulla Strøm Nordenhof, som er indstillet af Dansk Firmaidrætsforbund.

50-årige Ulla Strøm Nordenhof får stadig gåsehud, når talen falder på Arbejdspladsernes Motionsdag fredag den 13. oktober.
Hele 1.100 ansatte i Arbejdernes Landsbank hoppede nemlig – på Ullas opfordring – med på bevægelsesbølgen.

”Jeg husker, jeg kneb en tåre der om eftermiddagen den 13. oktober. Det sitrede, og det væltede ind med beskeder, billeder og tilkendegivelser fra filialer og stabe over hele landet. Det var vildt,” siger Ulla Strøm Nordenhof, der har ansvaret for, at strategien ’værdifuld sundhed’ eksekveres til gavn for den enkelte medarbejder, sammenholdet og produktiviteten i Arbejdernes Landsbank.

Der var alt fra ræs på kontorstolene, teambuilding, walk-and-talk-møder og gamle skolegårdslege til crossfit på programmet hos Arbejdernes Landsbank på Arbejdspladsernes Motionsdag. Alle aktive var iført de udleverede løbesko og havde en til lejligheden indkøbt drikkedunk inden for rækkevidde.

Ulla Strøm Nordenhof

Englehop i arbejdstiden er ok
Forskning viser entydigt, at fysisk aktivitet i arbejdstiden styrker arbejdsglæden, skaber kreativitet og giver flere effektive timer på arbejdspladsen. Og så er det sjovt. Det booster ånden på arbejdspladsen med et anderledes afbræk på tværs af afdelinger og grupper. Alt dette er Ulla Strøm Nordenhof klar over, og hun har med smittende latter samt gå-på-mod udvidet grænserne for, hvorledes der kan drives bankvirksomhed.

Skulle det ske, at der kommer kunder ind i en Arbejdernes Landsbank-filial, mens personalet laver englehop, så er det helt okay. Dette viser, ifølge Ulla Strøm Nordenhof, at den enkelte medarbejder passer på sig selv. Og netop det fokus er en nødvendighed – ellers kan ingen udøve den service, man gerne vil.

”Jeg er meget stolt over indstillingen til Kulturministerens Idrætspris. Vi har gang i et spændende projekt i banken, og det er en ære at være sundhedsambassadør. Deltagelsen i Arbejdspladsernes Motionsdag har givet mange anekdoter og gode historier, så vi lader allerede op til 2018,” siger Ulla Strøm Nordenhof.    

Høje ambitioner
På landsplan fik 21.700 medarbejdere på 350 arbejdspladser - bl.a. kulturminister Mette Bock (LA) og kollegerne i ministeriet - sved på panden og smil på læben på Arbejdspladsernes Motionsdag fredag den 13. oktober. Dermed blev den tredje udgave af motionsdagen, som er inspireret af Skolernes Motionsdag, den hidtil største af sin slags. I 2018 løber Arbejdspladsernes Motionsdag af stablen fredag den 12. oktober.

Ambitionerne for konceptet er høje.

”Deltagelse i Arbejdspladsernes Motionsdag kan være startskuddet til mere aktivitet. Mange danskere har en travl tilværelse, hvor arbejde og familieliv skal balanceres – derfor er kollegamotion i arbejdstiden en rigtig god løsning for at få mere bevægelse og træning ind i hverdagen. Sundsambassadører og motionsagenter som Ulla Strøm Nordenhof i Arbejdernes Landsbank er guld værd. Ulla og alle andre, der har fokus på kollegamotion, gør samfundet en kæmpe tjeneste, når de går forrest og bidrager til at løfte folkesundheden – det fortjener anerkendelse,” siger formand i Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard. 

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent