Modsætninger mødes tilsyneladende i Københavns Firma Sport, der har gjort en dyd ud af at dyrke en niche med fokus på få aktiviteter. Spændvidden i aktiviteterne er nemlig så stor, at foreningen favner både 12.600 aktive seniorer og 1.500 fartglade firmaidrætsracere.

Senioridræt, golf, gokart og fodbold. Det er de primære aktiviteter, der er på programmet, og som de satser på hos Københavns Firma Sport. Og selv om man umiddelbart kan synes, at gokart for firmahold og senioridræt for friske 60+´ere kan virke som hinandens modsætninger, så går aktiviteterne for de to målgrupper fint hånd i hånd.

Knap halvdelen af foreningens medlemsskare på 26.178 udgøres af 60+’ere, som er dem, der er bud efter til senioridrætsaktiviteterne. Og dem banker foreningens hjerte særlig varmt for.

Stor opbakning til senioridræt

”Vi oplever en meget stor opbakning til de senioridræts­aktiviteter, vi arrangerer, og de medlemmer, vi møder til disse aktiviteter, er mennesker, som er utroligt glade og i den grad vil de oplevelser, som senior­ idrætten kan give”, siger formand Poul­-Erik Oppelstrup og forklarer, at de mange seniormedlemmer især dyrker deres motion gennem i alt 32 associerede seniorsportsforeninger, som er samlet under Københavns Firma Sports paraply.

Men foreningen organiserer også deres egen senioridræt under navnet ”Idræt i dagtimerne”, der har eksisteret næsten lige så længe som foreningen selv, og flere gange om året står den bag fællesarrangementer for de københavnske seniorer til fx stavgangsfestival, senioridrætstræf, selvforsvarskurser og det sidste nye skud på stammen: en senioridrætsdag på Gerlev Idrætshøjskole.

Firmaidræt i reneste form Mens senioridrætten rækker ud over firmaidrættens egentlige målgruppe, er både fodbold­, golf­ og gokartaktiviteterne hos Københavns Firma Sport eksempler på firma­idræt i sin reneste form. Her mødes kolleger fra virksomheder som bl.a. SAS, Danske Bank, Novo Nordisk, IBM og håndværksvirksomheder på grønsværen for at drible bolden udenom dem fra nabovirksomheden – eller på gokartbanen for at give de andre firmaklubber baghjul.

Danmarks største gokart-arrangør

”Vores gokart har kørt siden 2002, og ud over at deltagerne selvfølgelig er vilde med selve aktiviteten, tror vi, populariteten skyldes, at det er ukompliceret og unørdet at køre med hos os. Der er kun to regler – ingen radiokommunikation mellem kart og klubleder, og så skal man være over 15 år”, lyder det fra formanden, der er aktivitetsansvarlig for gokarten, som køres på Roskilde Racing Center.

Foreningen tilbyder en årlig Le Mans­serie for de 1.500 gokartmedlemmer, og for at rekruttere nye firmahold afholder de to­timers Company Races ca. fire aftener om året. Det samlede aktivitetsniveau gør Københavns Firma Sport til Danmarks største udbyder af go­kartarrangementer.

Kommet for at blive

De frivillige, der driver foreningens aktiviteter og arrangementer, er typisk selv aktive udøvere, og ikke mindst seniorerne sørger for at sikre, at de selv har attraktive tilbud at deltage i. For som Poul­-Erik Oppel­strup konstaterer: ”Senioridrætten er kommet for at blive”. Det samme kan man vist roligt sige om forman­den selv, der i maj runder et imponerende 50 års jubilæum som aktiv i firmaidrættens tjeneste.

Camilla Svenstrup
Camilla Svenstrup
Kommunikationskonsulent

Stiftet i 1987. 26.178 medlemmer. Største aktivitet er idræt for seniorer med i alt 12.600 medlemmer.

Københavns Firma Sport tilbyder:

  • Gokart
  • Golf
  • Fodbold
  • Indendørs golf (SIM-golf )
  • Senioridræt
  • Motionsløb
  • Gymnastik
  • Svømning
  • Stavgang