Det er velkendte kroppe, stemmer og grin, der snart toner frem på tv-skærmen. De Rigtige Mænd er tilbage, og i tre programmer er seerne med på hyttetur i Norge for at se mere om, hvor svært det kan være at bryde vaner og holde ved, når målene synes lidt for langt væk.

Torsdag den 26. april er der glædeligt gensyn med flokken af Rigtige Mænd. Både første og andet hold håndværkere er med i programmerne, som over tre torsdage vises på DR1, kl. 20.00.

De er nogle år siden d’herrer foran seerne kæmpede for at blive en smule sundere. Udgangspunktet var lavt. Meget lavt. Men foran rullende kameraer forvandlede mændene sig. Siden har menuen bestået af både kål og kage. Og løbeskoene har til tider samlet støv. For det kan være svært at holde snuden lige i sporet.

I de nye programmer vil en række sundhedsfaglige eksperter sammen med de rigtige mænd se nærmere på, hvordan mændene kan fortsætte en sundere livsstil – og hvordan fristelserne accepteres. For vaner kan være både svære at afslutte og starte på.

Vi lærte dem at kende

I 2015 lærte vi det første hold Rigtige Mænd at kende. De fem håndværkere måtte så grueligt meget igennem, inden de til slut fik kæmpet sig gennem en Xterra i Aarhus. Sammen kørte de rundt i bilen ”Den blå negl” og blev udfordret og opildnet af Jacob Søndergaard, der har været den gennemgående motiverende træner i begge programrækker.

Søren, Lindy og Co. blev en seersucces, og de blev samtidig forbilleder for de mænd, der brugte for megen tid på sofaen og trænede biceps ved at åbne køleskabsdøren jævnligt.

I foråret 2017 satte et nyt hold sig ind en bil. Fem jyske håndværkere ville tage kampen op mod kiloene og de dårlige vaner. I fællesskab skulle de gennemføre Rigtige Mænd Løbet i Randers – bl.a. i en direkte duel med det første hold.
Nu er gutterne samlet igen, og seerne er inviteret med indenfor på hyttetur i Norge. Se med fra 26. april på DR1.
Rigtige Mænd – hvor svært kan det være? er produceret af MakeitBee Productions.

Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent

Nordea-fonden støtter projekt Rigtige Mænd i 2017 og 2018.

Projektets samarbejdspartnere er Dansk Firmaidræt, MakeitBee Production, DR1 og Syddansk Universitet.