Væk med barrierer for foreningslivet. Mere lighed i sundhed. Motion på alle ungdomsuddannelser. Og forebyggelse af nedslidning med motion. Det er de fire politiske mærkesager, som Dansk Firmaidræt præsenterede forud for folketingsvalget i november, og nu sætter organisationen flere kræfter ind i arbejdet med at få skabt fokus på mærkesagerne på Christiansborg med ansættelsen af Stén Knuth, som er tidligere folketingsmedlem og idrætsordfører for Venstre.

Stén Knuth har været i politik i over 20 år. Han har bl.a. siddet for bordenden i Slagelse Kommune som borgmester og senest været idrætsordfører og medlem af Folketinget frem til valget 1. november 2022. Og fra 1. marts skal han arbejde med Dansk Firmaidræts politiske interesser og mærkesager.

”Jeg glæder mig meget til at komme i gang – idræt og foreningslivet har fyldt rigtigt meget i mit politiske arbejde, så jeg er enormt glad for, at jeg nu skal være med til at kæmpe for foreningslivet og for mere motion i de voksne danskeres liv som en del af Dansk Firmaidræts hold,” siger Stén Knuth. 

Hos Dansk Firmaidræt ser generalsekretær Mette Manderup frem til at få en erfaren politiker og ildsjæl til at styrke arbejdet med organisationens politiske mærkesager.

”Stén brænder for foreningsidrætten, og vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Stén, da han var idrætsordfører i Folketinget, hvor han i den grad arbejdede for foreningslivet. Vi er derfor rigtigt glade for, at han nu bliver en del af vores medarbejder-hold. Han har et stort netværk og viden indenfor vores område, og vi ser frem til at kunne styrke vores politiske interessevaretagelse med ham på holdet,” siger Mette Mandrup.

Stén Knuth skal bl.a. arbejde med at sætte politisk fokus på organisationens fire mærkesager, og så skal han løbende afdække mulighederne for at sætte bevægelse og motion på dagsordenen ifm. fx lovforslag og udvalgsarbejder i Folketinget  

Stén Knuth bliver politisk konsulent i Dansk Firmaidræt, og han bliver en del af firmaidrættens kommunikationsteam. 

Baggrund om Stén Knuth

Stén Knuth har været folketingsmedlem for Venstre fra 2019-2022 og Slagelse Kommunes borgmester fra 2014 til 2018, hvor han også har siddet i byrådet siden 2006. Stén Knuth har for kort tid siden meddelt, at han ikke genopstiller ved et kommende Folketingsvalg. 

Stén har været foreningsaktiv hele sit liv, og sportsligt har han været både dansk og nordisk mester i taekwondo, ligesom han var landstræner for taekwondo-kæmperne ved OL i Sydney i 2000. 

Læs mere om firmaidrættens mærkesager