Dansk Firmaidrætsforbund har valgt Frederikshavn som værts-bud for 2023-udgaven af European Company Sport Games, der hvert andet år tiltrækker flere end 5.000 idrætsglade medarbejdere fra europæiske arbejdspladser.

I fem dage i juni 2023 skal Frederikshavn Kommunes indbyggertal på 23.500 øges med yderligere 5.000 deltagere fra European Company Sport Games (ECSG). Det er håbet for Dansk Firmaidrætsforbund, der har valgt den nordjyske by som værtskandidat for idrætsfestivalen for arbejdspladser. De mange deltagere vil præge bybilledet, og erhvervslivet, foreningerne og borgerne i Frederikshavn er parate til at gøre de fem dage minderige for alle.

”Vi er klar til European Company Sport Games med alt det, vi er gode til her i kommunen. Sammen med erhvervslivet, foreningerne og borgerne skaber vi gode oplevelser for de gæster, som vi elsker at have på besøg. Ved idrætsfestivalen vil deltagerne få en oplevelse helt tæt på i flotte faciliteter og rammer inden for kort afstand. Det vil give en helt særlig stemning i hele kommunen”, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen.

Sommer-versionen af idrætsfestivalen for arbejdspladser bliver afholdt hvert andet år. Om to uger, den 21. juni, begynder legene i belgiske Gent, hvor Danmark har 189 deltagere med i indmarchen. Med på turen er også en delegation fra Dansk Firmaidrætsforbund, Sport Event Denmark, Arena Nord og Frederikshavn Kommune, der i løbet af det næste år i fællesskab skal søge international opbakning til Frederikshavn som værtsby i 2023. Om det lykkes at få idrætsfestivalen og de mange deltagere til Danmark bliver afgjort, når der i juni 2018 er generalforsamling i det internationale firmaidrætsforbund, European Federation for Company Sport.

To tidligere danske værtsbyer

Danmark har to gange tidligere budt velkommen til ESCG-deltagerne. I 2007 skete det i Aalborg, mens Middelfart stod for legene i 1985. Med valget af Frederikshavn nærer Dansk Firmaidrætsforbund store forventninger til, at det lykkes at få hentet idrætsfesten til hjemmebanen.

”Frederikshavn har erfaring med store internationale idrætsbegivenheder og har præsenteret et professionelt bud, der harmonerer godt med idrætsfestivalens værdier og særlige stemning. Legene tiltrækker små som store arbejdspladser fra mange forskellige brancher, og for de danske arbejdspladser vil det være en unik mulighed for at knytte nye kontakter over idrætten og på sidelinjen. Vi skal vise vores hjemmebane frem”, siger Peder Bisgaard, formand for Dansk Firmaidrætsforbund.

Arena Nord vil være hovedarena for de fem intense idrætsdage. Inden for ganske kort afstand findes faciliteter og baner til flere end 30 idrætsgrene. Udbuddet af idrætsgrene er varierende fra år til år, men i gennemsnit er der 25 forskellige idrætsgrene på legenes program. Særligt idrætsgrene ved strand og vand har gode forhold i Frederikshavn, hvor Palmestranden dels kan bruges til beachvolley, strandhåndbold og vandsport, dels til afslapning mellem konkurrencerne, der foregår indendørs.

”Det er med stor stolthed, at Arena Nord og Frederikshavn kommune er blevet udpeget som den værtsby, der skal arbejde på at tiltrække European Company Sport Games til Danmark. Det beviser endnu engang, at Frederikshavns store indsat igennem flere år for at være gode værter har været rigtig, og at vi rent faktisk er og fremstår som gode værter. Nu går arbejdet i gang med at gøre os til det helt naturlige valg i juni 2018”, lyder det fra direktør i Arena Nord, Per Malmberg.

Sport Event Denmark ser det potentielle værtskab som en mulighed for Danmark til endnu en gang at vise, at vi er dygtige til at afvikle store internationale idrætsevents, der skaber opmærksomhed uden for landets grænser.

”European Company Sport Games er én af de få eksisterende internationale multisports-events for breddeidrætsudøvere, og det kunne være værdifuldt at få eventen afholdt i Frederikshavn og Danmark. Over 5.000 deltagere og mange ledsagere vil betyde massiv omsætning i regionen, hvortil kommer masser af international stemning og atmosfære. En event, der også vil være med til at brande Danmark som en sporteventnation”, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

European Company Sport Games (ECSG)

International breddeidrætsfestival for arbejdspladser fra hele Europa.

Der deltager omkring 5.000 medarbejdere fra europæiske arbejdspladser.

Der konkurreres i flere end 25 idrætsgrene både individuelt og som hold. Fra fodbold, håndbold og golf til squash, petanque og atletik.

Afvikles hvert andet år i juni og varer fem dage.

Aalborg var vært for idrætsfestivalen for arbejdspladser i 2007 og Middelfart i 1985.

European Federation for Company Sport (EFCS) er paraplyorganisation for 38 europæiske firmaidrætsorganisationer.

 

ECSG afholdes i belgiske Gent 21.-25. juni.