Som skole kan I tegne et skolemedlemskab hos Dansk Firmaidræt. På denne side kan I læse, hvorfor motion og bevægelse i skoletiden er vigtigt, og hvad vores skolemedlemskab indeholder.

Motion og bevægelse skaber fastholdelse

1. Bevægelse øger trivslen

Unge med dårlig trivsel er mindre idrætsaktive end unge med høj selvvurderet trivsel.
(Danskernes motion og sportsvaner, Idan, 2022)

2. Trivsel øger fastholdelse

Der er påvist statistisk sammenhæng mellem trivsel og frafald, og både elever og lærere peger på den positive betydning, som motion og bevægelse har for trivslen.
(Elevtrivsel på erhvervsuddannelserne, EVA, 2021)

3. Eleverne efterspørger motion

52 % af erhvervsskoleeleverne er motiverede for at være fysisk aktive som en del af skoletiden – og 66 % vil generelt gerne være mere fysisk aktive.
(Sundhed og trivsel på erhvervsuddannelser 2019, Steno Diabetes Center Copenhagen, 2020)

Skolemedlemskab i Dansk Firmaidræt

 • Ung Cup
  Deltag i Ung Cup – Danmarks sjoveste skoleturnering for landets ungdomsuddannelser.
 • Tæl Skridt
  Tæl Skridt med og mod din skole, og få mere bevægelse og sjov konkurrence ind i skole- og arbejdsdagen.
 • Arbejdspladsernes Motionsuge
  Deltag i Arbejdspladsernes Motionsuge, og få konkrete tilbud og inspiration til mere bevægelse, herunder materialer og træning med en online instruktør.
 • Årshjul
  Få sparring og vejledning til at tilrettelægge et årshjul med masser af bevægelses- og trivselsfremmende aktiviteter fordelt ud over året.
 • Inspirationskatalog
  Få inspiration til bevægelse, der understøtter den faglige læring og styrker trivslen. Kataloget er udviklet til undervisere med øvelser, der kan anvendes i og udenfor undervisningen og som aktive pauser.
 • Inspirations- og erfaringsnetværk med konsulentsparring
  Få adgang til en række webinarer fordelt over året med inspiration til bevægelse i og udenfor skoledagen samt erfaringsdeling i lærernetværk.
 • Bevægelsespolitik
  Få en handlingsorienteret bevægelsespolitik, som tager udgangspunkt i det brede positive sundhedsbegreb og jeres visioner og mål.

Med mulighed for tilkøb som aktivitetsdag, udstyrspakke, anføreruddannelse og meget mere.

Hvis du vil være skolemedlem eller har spørgsmål, så kontakt:

Isabelle Ottesen
Isabelle Ottesen
Udviklingskonsulent

Motion og bevægelse skaber fællesskaber og frirum

Bevægelse er ikke bare motion
Vi anser ikke bevægelse alene som motion, men som en kilde til fællesskab, trivsel og personlig udvikling. Vi tror på, at hver gang vi rører os sammen, skaber vi ikke bare sunde vaner, men også et mentalt frirum, hvor vi kan lade tankerne flyve og finde glæde i øjeblikket.

Bevægelse i skoletiden medvirker til følelsen af samhørighed blandt eleverne. Vi vil give eleverne plads til, at de kan dyrke fællesskabet og lære hinanden at kende på andre måder end i klasselokalet. For når de bevæger sig sammen, ser de nye sider af hinanden, skaber nye venskaber – og styrker deres personlige og sociale kompetencer.

Trivsel er nøglen til fastholdelse
Men vores arbejde handler ikke kun om at skabe øjeblikkelig glæde. Vi ved, at motion og bevægelse skaber trivsel – og vedvarende trivsel er nøglen til fastholdelse. I Dansk Firmaidræt favner vi ikke kun kolleger gennem deres arbejdsliv, men også elever på ungdomsuddannelser, som udgør fremtidens arbejdsstyrke. Og vi ønsker at bidrage til et langt – og sundt – arbejdsliv.

Aktiviteter for alle
I vores tilgang er inklusion og variation afgørende. I vores aktiviteter skal alle kunne deltage. Vi prioriterer et bredt spektrum af aktiviteter, så enhver kan finde noget, der taler til dem. Det handler ikke om at mestre en bestemt sportsgren, men om at opleve at lykkes og finde glæden ved at bevæge sig sammen.

Så når vi taler om at skabe fællesskaber gennem bevægelse, taler vi ikke kun om boldspil på græsset eller i hallen. Vi taler om balance- og samarbejdsøvelser, om vatpindebold, om at kaste ærteposer – og komme til at grine sammen. Vi taler om at finde glæden i det enkle, i det spontane, og i det, der binder os sammen.

Nye oplevelse, nye venskaber og nye perspektiver
For os er bevægelse mere end bare at flytte kroppen. Det er en måde at åbne døren til nye oplevelser, nye venskaber og nye perspektiver. Det er vores mission at sprede denne glæde, ikke kun blandt kolleger, men blandt alle dem, der træder ind i vores bevægende fællesskaber – fra praktik til pension, fra skolebænk til arbejdsliv.