FKS-hallen i Odense dannede torsdag den 28. marts ramme om drabelige dyster i motionsfloorball og høvdingebold – ungdomsuddannelseselever fra hele landet var nemlig samlet til et storstilet finalestævne. Faglighed er også at socialisere i forbindelse med sport.

”Sådan, giv den gas.”

Underviser på pædagogisk assistent-uddannelsen på Social- og Sundhedsskolen Fyn, Pernille Paludan Tjørnelund, var i hopla på sidelinjen, da der torsdag den 28. marts blev afviklet finalestævne for ungdomsuddannelseselever i FKS-hallen i Odense.

Et udpluk af Pernille Paludan Tjørnelunds elever fik vist sig frem på både motionsfloorball- og høvdingeboldbanen. Resten af eleverne agerede i lighed med lærergruppen heppekor, hvilket (næsten) fik taget til at lette.

”Det er første gang, vi deltager i denne type af event. Det har været fedt. Faglighed er også at socialisere i forbindelse med sport – det giver meget mening for eleverne at komme ud og mærke forskellige impulser. Vi er sammen på kryds og tværs i vores egen gruppe, og alle får lært hinanden bedre at kende. Vi mærker, vi virkelig er en del af noget større,” siger Pernille Paludan Tjørnelund og fortsætter:

”I efteråret er der jo fodbold og rundbold på programmet, og vi satser på at være klar igen. Vi har en drøm om at kunne deltage med alle pædagogisk assistent-elever – omkring 200.”

FunZone og forrygende afvikling
Foruden en volleyballbane specifikt opstillet til supporterne fra Social- og Sundhedsskolen Fyn tilførte en FunZone med ’skydeskiver’ og gladiator-legetøj en ekstra dimension til finalestævnet.

Udviklingskonsulent i Dansk Firmaidræt, Carsten Hansen, ser iført et smil tilbage på i alt fem kvalifikationsrunder og et afsluttende klimaks i Odense. Godt og vel 600 ungdomsuddannelseselever har i denne ombæring stiftet bekendtskab med hinanden og motionsfloorball/høvdingebold.

”Intensitet, glæde og masser af liv. Det er en fornøjelse, at vi kan samle ungdomsuddannelseselever fra bl.a. gymnasier og produktionsskoler. Vi ved, vi får aktiveret en masse af dem, som normalt ikke færdes hjemmevant i idrætsforeninger. Og så giver vores indsats for alvor mening,” siger Carsten Hansen.

Høvdingebold

Semifinaler:

Otterup KUU (Otterup Produktionsskole) – Vibenhus Høvdinger (Vibenshus Gymnasium) 1-2
Team Vagt (Aarhus Tech) – Kruses Høvdinger (Kruses Gymnasium) 0-2

Finale:

Vibenshus Høvdinger – Kruses Høvdinger 1-2

Motionsfloorball

Nr. 1: Aalborg Produktionsskole
Nr. 2: KAPAU 5 (Social- og Sundhedsskolen Fyn)
Nr. 3: Omega Awesome (Otterup Produktionsskole)

Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

Skal din forening være vært for fodbold- og rundbold-turneringer for ungdomsuddannelseselever i efteråret 2019?

Til efteråret mødes landets ungdomsuddannelseselever på fodbold- og rundboldbanerne – vil din forening være vært for et af stævnerne? Læs meget mere om foreningens opgaver, tilskud og rollefordeling her. Ansøgning sendes til: Udviklingskonsulent Carsten Hansen, ch@firmaidraet.dk. Ansøgningsfristen er fredag den 3. maj 2019.