I den seneste udgave af magasinet Firmaidræt hylder vi firmaidrættens fundament, de mange frivillige i vores foreninger og på arbejdspladser over hele landet. Vi har mødt en stribe ildsjæle. LÆS MED …

Tak til Ragna og alle andre frivillige ildsjæle

Leder i magasinet Firmaidræt

AF: Peders Bisgaard, formand

Jeg er så heldig, at jeg møder frivillige i firmaidrætten og på arbejdspladser hver eneste dag. Og når jeg spørger, hvad der er drivkraften, så lyder svarene, at det frivillige engagement giver en masse retur til den enkelte. ”Det er sjovt”, ”jeg engagerer mig i noget lokalt, der betyder noget” og ”som frivillig kan jeg prøve mig af på nye måder”. Det er noget af det, jeg ofte hører. Jeg hører også tit: ”Det er et fedt fællesskab, jeg bliver en del af” og ”dejligt at vi sammen kan rykke”.

Frivillighed rimer på fællesskab, og det skal vi som forening og forbund være opmærksomme på. Vi skal skabe gode rammer for fællesskaber blandt de frivillige. I Dansk Firmaidræt er der omkring 9.000 frivillige, engagerede mennesker. Hver eneste har en særlig historie, som fortjener at blive fortalt. I dette nummer af magasinet sætter vi fokus på en række af dem, og vi kigger både fremad og tilbage i tiden med spot på ildsjæle på arbejdspladserne og i vores foreninger.

En af de frivillige i firmaidrætten, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde, grine og udvikle rigtigt meget sammen med, er Ragna Knudsen. Ragnas engagement gør en kæmpe forskel. Både hjemme lokalt i Ringkøbing, hvor hun er formand, og i Dansk Firmaidræt, hvor Ragna takker af i forbundets Styrelse. Ragna Knudsen har sat sit tydelig fingeraftryk på en lang række af vores initiativer siden 2003 – lige fra at tage de første spæde skridt med vores Tæl Skridt-kampagner til det vigtige arbejde med at sætte fokus på kvinder i morgendagens ledelse. Ragnas begejstring og engagement har fået frivilligheden til at spire omkring hende, og hun har altid haft et stærkt øje for, at frivillighed trives i fællesskaber. Jeg er sikker på, at nogle af de frø, som Ragna har sået hos andre frivillige, kommer til at blomstre, når hun nu giver stafetten videre i Dansk Firmaidræts Styrelse.

I Hillerød spirer der også nye fællesskaber. Som den første af sin slags har kommunen gjort kollegamotion til en fast del af arbejdsugen for ALLE 5.550 medarbejdere. På alle daginstitutionerne, hos Trafik, vej og park, på Rådhuset og på de øvrige kommunale arbejdspladser kommer der sved på panden og smil på læben. Det er stærkt, at Hillerød går forrest. I firmaidrætten glæder vi os meget til at inspirere og udvikle motionstilbud til medarbejderne. Jeg er sikker på, at det nye initiativ med én times kollegamotion om ugen kommer til at give en perlerække af gevinster for både medarbejderne, de enkelte afdelinger, for kommunen – og derved i sidste ende også for indbyggerne i Hillerød. For nye fællesskaber vil blomstre, når kommunen gør kollegamotion til en fast del af arbejdsugen. Vi glæder os til at være med; vi glæder os til at dele de erfaringer, vi gør sammen med Hillerød. Til glæde og gavn for Hillerød, men også de 97 andre kommuner herhjemme, som forhåbentlig snart følger trop.