Korte træningssessioner og meditation har nedsat sygefraværet med 30 procent i kræftforskningsvirksomheden Symphogen. Nu drømmer Symphogen om at vinde Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019.

AF Elisabeth Hamerik Schwarz. Foto: Symphogen

I virksomheden Symphogen ved medarbejderne om nogen, hvor vigtigt sundhed og forebyggelse er, for her forskes der i kræftsygdomme. Men de senere par år har virksomheden alligevel sat turbo på sundheden med en række nye tiltag, fordi det også for kræftforskere kan være svært at få bevægelse og sunde vaner ind i et stillesiddende arbejde og en travl hverdag.

”I 2017 så vi, at især de, der arbejdede i laboratorierne, havde problemer med skuldre og nakke,” fortæller HR-chef i Symphogen, Lisbet Løschenkohl:

”Vi gav derfor medarbejderne mulighed for at træne i arbejdstiden ved at introducere powerbreaks; en aktiv pause på 15 minutter hver dag, hvor man kan lave nogle styrke- og strækøvelser, der hjælper på smerter i skuldre, nakke og ryg.”

Læs meget mere om Symphogen samt Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2019 i magasinet Firmaidræt (Side 34-36) – se e-paper-version her.

Er du ansat på Danmarks sundeste arbejdsplads?

Sundhed, trivsel og et godt arbejdsmiljø er vigtige ingredienser for et sundt og godt arbejdsliv. Via Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen hylder vi alle de gode sundhedsinitiativer på landets arbejdspladser, så disse kan inspirere og samtidig få anerkendelse og opmærksomhed. Er du ansat på Danmarks sundeste arbejdsplads? Går I regelmæssigt ture frem for at sidde ned til møder, har I indført frugtordning i stedet for fredags-kagebord. Eller? Alle arbejdspladser kan være med. Der behøver faktisk ikke være tale om hele arbejdspladsen – det kan også være din afdeling, som har lavet et fantastisk initiativ inden for de seneste par år. Tilmelding af initiativer løber frem til den 15. maj kl. 23.59.