’Super(sund)helt 2019’ projektet oplevede fantastiske resultater på 11 uger.

I løbet af 11 uger deltog 78 super(sund)helte hos IT Relation i et nyt sundhedsinitiativ og reducerede samlet livvidden med 603 cm, tabte imponerende 198 kg og fik ligeledes reduceret deres body-age med 174 år.

Projektet er et forløb, der strækker sig over 11 uger. De startede med et informationsmøde, hvor alle deltagere fik gode råd til at kickstarte et sundere liv – både på arbejdspladsen og i fritiden.

Derefter sammensatte IT Relation et helt spektakulært forløb med ugentlig træning som videosession, 4 spændende fælles events, hvor alle deltagere blev testet på udholdenhed, styrke, samarbejde og sund kogekunst. Derudover oprettede de en hotline og individuelle sundhedssamtaler, så medarbejderne fik støtte og motivation hele vejen.

De afsluttede projektet super(sund)helt 2019 til årets sommerfest, hvor alle medarbejdere fra hele IT Relation var samlet fra alle lokationer i Danmark (+400 medarbejdere).

Her blev de samlede resultater stolt vist frem og i sammen omgang kårede de et vinderhold, som havde vist super flotte resultater. Vinderholdet (et hold med 5 medarbejdere) havde samlet tabt ikke mindre end 79 cm i livvidden, 25,6 kg rent fedt og reduceret deres body-age med 39 år. De blev naturligvis kåret med musik, konfetti og store klapsalver.

IT Relation har haft en fantastisk rejse og den er slet ikke slut endnu – tværtimod. De deltagende medarbejdere har fået et fantastisk sammenhold og motivation til at fortsætte de sunde vaner. De mange medarbejdere der ikke deltog i super(sund)helt 2019, blev dog inspireret i en sådan grad, at de også er begyndt at leve sundere på arbejdspladsen.

Hvorfor deltog IT Relation i konkurrencen Danmarks sundeste arbejdsplads?

”Vi deltog i konkurrencen om at blive Danmarks Sundeste Arbejdsplads, fordi vi i IT Relation gerne vil vise udadtil, at vi varetager medarbejdernes sundhed og trivsel og tager hånd om det hele menneske. Vi vil gerne vise, at vi skiller os ud fra konkurrenterne ved at gå den ekstra mil for vores medarbejderes velbefindende. Derfor er sundhedsinitiativer for os et strategisk employer branding-tiltag i kampen om at tiltrække de mest kompetente medarbejdere. Vi deltog selvfølgelig også i konkurrencen fordi vi havde en reel mulighed for at vinde med alle de gode initiativer vi lancerer i IT Relation – ikke mindst ’Super(sund)helt 2019’”. - Tina Berwald Pedersen, Health & HR Assistant, People & Culture.

Hvad fik IT Relation ud af det?

”Vi fik en mulighed for at vise, hvilken unik arbejdsplads IT Relation er. Vi gør tanke til handling og investerer stort på de menneskelige værdier. Fokus på medarbejdernes sundhed bidrager til godt humør, sammenhold og overskud i hverdagen. Samtidig er fokus på sundhed og trivsel en langsigtet strategi for IT Relation, idet vi tror på, at sundere medarbejdere også er mere motiverede og performer bedre i det daglige arbejde”. - Tina Berwald Pedersen, Health & HR Assistant, People & Culture.

IT Relation fra Herning er godt eksempel på hvad konkurrencen ’Danmarks Sundeste Arbejdsplads – initiativprisen’ kan gøre for arbejdspladserne i hele landet. Det kræver ikke at en virksomhed sætter flere timer af i ugen for at dyrke kollegamotion, men derimod tænker bevægelse ind, i og udenfor arbejdstiden, så medarbejderne får mulighed for at dyrke sammenholdet på tværs af hele virksomheden.

Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen er et samarbejde mellem Forsikring & Pension, Dansk Firmaidræt, Dansk Erhverv og Velliv Foreningen.

Sundhed, trivsel og arbejdsmiljø er vigtigt for at opretholde en konkurrencedygtig arbejdsplads og en sund arbejdsstyrke. Vi har et fælles mål om at få spot på de mange gode initiativer på danske arbejdspladser, og på den måde inspirere til at styrke arbejdet indenfor sundhed, trivsel og arbejdsmiljø.

Hannibal Klok
Hannibal Klok
Kommunikationskonsulent