Sundheds- og trivselstiltag er vigtige elementer for danskerne i vurderingen af arbejdspladsen. Knap halvdelen af cheferne arbejder aktivt med at fremme fysisk og mental sundhed. Det er godt for arbejdspladsen, den enkelte medarbejder og for samfundsøkonomien. Især i en tid, hvor folk forventes at blive længere på arbejdsmarkedet.

Mange arbejdspladser har heldigvis fokus på sundhedsinitiativer, og de skal frem i lyset, så andre kan blive inspireret. Derfor skydes Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen nu i gang for tredje år i træk.

Konkurrencen
Danmarks Sundeste Arbejdsplads - Initiativprisen hylder alle de gode sundhedsinitiativer på landets arbejdspladser, så disse kan inspirere andre og samtidig få den anerkendelse og opmærksomhed, de fortjener.

Det er Forsikring & Pension, Velliv Foreningen, Dansk Firmaidræt og Dansk Erhverv, der står bag konkurrencen.

"Alt for mange danskere bliver sygemeldt på grund af stress, skader eller dårlig sundhed. Det udvikling skal vi have bremset både på de offentlige og private arbejdspladser. Sundhed, trivsel og arbejdsmiljø er elementer, som alle arbejdspladser skal have fokus på. Det skal ses som en investering at have sunde og tilfredse medarbejdere," siger Karina Ransby, underdirektør i brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Alle arbejdspladser kan være med
Selve Initiativprisen uddeles til den arbejdsplads i Danmark, der har iværksat det bedste initiativ inden for sundhed, trivsel og arbejdsmiljø.For at fremhæve tiltag for mental sundhed på arbejdspladsen, vil der blive uddelt en særpris til den virksomhed, der har taget landets bedste initiativ til forbedret mental sundhed.

Alle kan være med til at indstille sundhedsinitiativer på arbejdspladsen i regionen og stemme om, hvilken arbejdsplads i hele landet, der har iværksat det sundeste initiativ. Hver regionsvinder kåres ud fra antallet af stemmer, de har opnået. Så alle har en chance for at vinde.

Små virksomheder kan også være med, da antallet af stemmer, som et initiativ får, divideres med antallet af ansatte på den arbejdsplads, hvor initiativet er gennemført.

Om initiativet og konkurrencen
Konkurrencen Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen skydes i gang den 4. marts. Alle kan indstille og stemme på initiativer til og med 15. maj 2019. Det gør man her.

Der kåres vinderne i hver af landets fem regioner, og de dyster derefter om at vinde selve Initiativprisen.

Alle indstillede sundhedsinitiativer offentliggøres løbende på www.sundestearbejdsplads.dk, og det er også på den side, at indstillinger og afstemningen foregår.

Hannibal Klok
Hannibal Klok
Kommunikationskonsulent

Vinderen af Danmarks Sundeste Arbejdsplads – Initiativprisen 2018 blev: Tridan/Quickparts!

Tridan/Quickparts (billedet øverst) er en grossistvirksomhed, som ligger i Sønderborg. Med hjælp fra Sønderborg Kommunes tilbud, ’virksomhed med overskud’, blev en medarbejder gennem et kursus uddannet til nøgleperson og sundhedsambassadør. Det blev startskuddet til en sundere arbejdsdag, og der indkøbtes stepbræt, sjippetov, elastikker med mere til fri afbenyttelse. Ud over den daglige aktivitet er sundhed på dagsorden til møderne, hvor der deles gode oplevelser og tips. Det er blevet til synlige resultater, og 17 medarbejdere tabte i alt 56,5 kilo fra november 2017 til april 2018.