Tempoet er sat ned i ferien. der skal sand mellem tæerne og ludospil på campingbordet, og på storbyferien er det kun visa-kortet, der skal slides på. Men det vil alligevel være smart, hvis der blev tid til at motionere lidt i ferien. det kan gøres ganske enkelt.

Løbesko

Pak et par løbesko i kufferten. Er der varmt på ferien, så stå tidligt op og løb eller trav en rask tur, inden solen begynder at bage, og stranden fyldes med mennesker. Det giver en god start på dagen, og du får set en anden side af din feriedestination.

Svømmebriller

Er der pool på dit hotel, så hop en tur i baljen fra morgenstunden og svøm et par baner. Svømning er også en fantastisk måde at køle af på efter en løbetur – og så har du efterfølgende en god og naturlig appetit til morgenmadsbuffeten på hotellet.

Sjippetov

Er du ikke så meget for at løbe på gader og stræder i fremmed terræn, så pak et sjippetov i rejsetasken. Ud over at være effektiv konditionstræning, så styrker sjipning muskulaturen i benene, og det er samtidig sjovt. Med et længere tov kan du invitere familie og venner til buesjipning og konkurrere om, hvem der kan tage flest hop.

Skridttæller

At tælle skridt er sjovt og motiverende. Er du på storbyferie eller aktiv ferie, vil du overraskes over hvor mange skridt, du kan nå i løbet af en dag. I modsætning til hverdagen med job og daglige gøremål opholder vi os meget mere udendørs, når vi har ferie. Og vi har ofte tid til at gå til alt. Så gør dig selv den tjeneste at lade bilen stå og gå til feriens aktiviteter. Med en skridttæller monteret i bæltet eller som app på telefonen kan du samtidig følge med i og sætte mål for din daglige aktivitet.

Elastik

En bred træningselastik på et par meter har uanede anvendelsesmuligheder – og fylder uendeligt lidt i tasken. Bind elastikken om et bordben, en lygtepæl eller et cykelstativ og lav øvelser for ét ben ad gangen. Pres benet i alle retninger, så du træner benets for- og bagside samt indad- og udadførere.

Arme og skuldre kan trænes ved at holde i hver ende af elastikken. Træk i elastikken, så du får trænet både for- og bagsiden af armene samt ryggens muskler.

Plastikflasker

Om de har indeholdt cola eller kildevand er underordnet. Du kan fylde dem med sand – eller koldt vand – så er der også lidt til væskedepoterne efter træningen. Plastikflasker fungerer glimrende som alternative håndvægte. Brug dem som ekstra vægt på en rask gåtur og sørg for at svinge godt med armene, så du får noget ud af træningen. Lav også nogle styrkeøvelser for arme og skuldre.

Tabata

Tabata er en træningsform, der er opfundet af japanske Dr. Izumi Tabata. Den er effektiv og består af otte intervaller med 20 sekunders arbejde og 10 sekunders pause. Altså blot 4 minutter. I de 20 sekunder skal der virkelig trænes igennem. Øvelserne kan være løb, mavebøjninger, squats, sjipning, planke, sprællemand, englehop, burpees, svømning, armstrækninger... Der findes mange Tabata-apps, eller også kan du lade din bedre halvdel eller ældstesønnen holde øje med stopuret.

Cirkeltræning

Med cirkeltræning kan du lave både konditions- og styrketræning. Et cirkelprogram kan laves på mange måder, men et enkelt program kunne bestå af seks øvelser, der skal laves ad fire omgange i 30 sekunder og med 15 sekunders pause. Som i Tabatatræningen er der et væld af øvelser, der kan bruges. Et hurtigt valg kunne være: armstrækninger, englehop, rygstrækninger, burpees, mavebøjninger og knæløft. Der findes til smartphones både færdige programmer og tidtagere til cirkeltræning.

Karina Sveistrup Povlsen
Karina Sveistrup Povlsen
Udviklingskonsulent
Pernille Fløjstrup Andersen
Pernille Fløjstrup Andersen
Kommunikationskonsulent

Derfor skal du motionere i ferien

  • Regelmæssig træning forbedrer din søvn.
  • Forbrænding af kalorier giver plads til, at du kan spise lidt mere.
  • Træning sammen med familien er en sjov oplevelse.
  • Det bliver lettere at komme tilbage til hverdagens træning.