Øst for Storebælt er der tre hold fra årets tredje Tæl Skridt-kampagne, der er ekstra glade i disse dage. Alle tre pengepræmier har nemlig fundet vej til det østlige Danmark – helt præcis til Guldborgsund, Rødovre og Høje Taastrup. Team SKrET fra Skattestyrelsen i Høje Taastrup vandt hovedpræmien på 25.000 kr., Team TMJ3 fra Tjelle Max Jenne i Rødovre vandt 5.000 kr., mens Team Guldgængerne fra Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø klemte sig ind imellem og modtog andenpræmien på 10.000 kr.
Der er blevet gået godt til i årets tredje Tæl Skridt-kampagne, som Dansk Firmaidræt står bag. 1.971 hold med i alt 15.465 deltagere har i de seneste to uger fået hele Danmark til at runge af skridt, så der var mange holdnavne i Tæl Skridt-posen, da de tre heldige vindere af pengepræmierne blev fundet ved lodtrækning i tirsdags.

1. præmien på 25.000 kr. fandt vej til Høje Taastrup, hvor ni glade kolleger fra Skattestyrelsen blev noget overrasket og virkelig glade, da kampagneleder Karina Sveistrup Povlsen fra Dansk Firmaidræt torsdag kl. 13 forstyrrede alle kollegerne i Skattestyrelsen, der var i gang med at dyrke den daglige kollegamotion i form af fem min. gymnastik. Noget, som de aktive kolleger i Skattestyrelsen gør hver dag.

”Altså! Vi havde slet ikke regnet med at vinde. Det er altid alle de andre, der vinder”, griner Michael Hartvig, der har være holdkaptajn og initiativtager til at få sine kolleger med ud at tælle skridt. ”Vi har slet ikke fået talt om, hvad vi ville bruge de 25.000 skattefrie kroner til. Jeg tænker, at vi skal holde en fest eller gøre noget aktivt sammen”, siger Michael Hartvig og giver en af sine holdkammerater et kram.

Gående frokost
De ni kolleger på holdet fra Høje Taastrup har i de 14 dage kampagnen strækker sig over gået i alt 1.763.748 skridt. Det svarer til, at de samlet har gået i alt 1.234 km. En del af holdet har brugt tiden i frokostpausen til at gå en tur sammen. ”Det giver ca. 3.000 skridt på kontoen, og da mange af os pendler langt til arbejde, så er de 3.000 skridt fantastiske at få i benene”, fortæller Janne Christensen, der har været initiativtager til, at de kommer afsted i frokostpausen. ”Vi nyder den friske luft og får vendt hele verdenssituationen på turen. Det gør bare noget godt, at vi som kolleger gør noget andet sammen”, fortæller en smilende og glad Janne Christensen.

Sejrens sødme
Præmien og vinderne blev fejret med romkugler til alle. Hos Skattestyrelsen er der tradition for at markere særlige mærkedage med romkugler af den fedtede slags. Kampagneleder Karina Sveistrup Povlsen kunne så fortælle kollegerne, at det kræver 8.800 skridt i rask tempo at forbrænde en romkugle på 100 gram. Karina havde faktisk forberedt en helt særlig plakat til kollegerne i Skattestyrelsen med budskabet om, at en romkugle er lig med 8.800 skridt. Men det betyder ikke noget for holdet fra Skattestyrelsen, for de har i gennemsnit gået langt over de 8.800 skridt om dagen.

På den måde blev årets tredje omgang af Tæl Skridt-kampagnen rundet af – med præmier, kontanter og romkugler. Der er én omgang Tæl Skridt tilbage i år, hvor der fra den 12.-25. november 2018 igen tælles skridt. Her er der igen kontante præmier på højkant til tre heldige hold.

Maria Arndal
Maria Arndal
Projektleder og kommunikationskonsulent

Fakta om Tæl Skridt 3

 • Der blev talt skridt i uge 36 og 37 (3. september – 16. september).
 • Deltagere: 15.465 personer på 1.971 hold fra hele landet.
 • Der i alt gået 2.399.786.312 skridt. Det svarer ca. til 42 gange rundt om jorden.
 • I 2017 deltog i alt 64.006 i Tæl Skridts fire kampagner.

Om Tæl Skridt

 • Tæl Skridt sætter gang i Danmark hele året. Vi tæller skridt fire gange á to uger.
 • Tæl Skridt 3 – altså denne kampagne har været i gang i uge 36 og 37 (3. september – 16. september).
 • Tæl Skridt 4 ligger i uge 46 og 47 (12.-25. november 2018).
 • Deltagerne skal forsøge at gå 10.000 skridt dagligt i kampagneperioden, hvilket rundt regnet svarer til 7 km. Det er kampagnens grundbudskab og kernen i kampagnen. Kampagnekravet går dog på holdets gennemsnit. Her skal holdet sørge for at være over 10.000 skridt i otte ud af kampagnens 14 dage.
 • Der trækkes lod om tre præmier på henholdsvis 25.000, 10.000 og 5.000 kr. blandt de hold som opfylder kampagnekravet.
 • Bag Tæl Skridt kampagner står Dansk Firmaidræt, der er landets 3. største idrætsorganisation. Firmaidrætten dyrker sammenholdet og arbejder for et sjovere Danmark i bevægelse.
 • Se mere om kampagnen på www.tælskridt.dk.