Kolleger og kammerater stiller op i tre-mands-hold til Rigtige Mænd Løbet på Fars Dag, tirsdag den 5. juni. Der venter masser af morskab for såvel deltagere som tilskuere i 21 byer, når teamopgaverne med de kuriøse navne Farvefræs, Edderkoppen, Hundeproppen, Bobslæden, Bazooka og VVS'eren skal overvindes.

Rigtige Mænd Løbet er en anderledes motionsevent og det eneste landsdækkende mandeløb, som afvikles på samme dato og tidspunkt. Bag hvert af de 21 lokale løb (se kort) på Fars Dag, tirsdag den 5. juni kl. 19.00-21.30, står en kommune og en forening. Dette samspil giver flere steder anledning til ekstra sjov og aktiviteter i forbindelse med afviklingen.
Der er lagt op til en minderig aften for tilskuere og over 1.900 deltagere, når specielt teamopgaverne skal overvindes. Samarbejde, udfordringer og holdånd er de væsentligste kodeord - ikke mindst på den afsluttende Rigtige Mænd Bane i start/målområdet.
Rigtige Mænd Løbet er en del af Rigtige Mænd-projektet, og hos partnerne bag projektet - Dansk Firmaidræt, DR, MakeitBee Production og Syddansk Universitet - skaber det naturligvis glæde, at kommunerne og de lokale foreninger har udvist et stort engagement forud for løbet.
Projektleder i Dansk Firmaidræt, Dan Hansen, ser mere end vanligt frem til Fars Dag.
"Rigtige Mænd Løbet er en unik mulighed for at få en kanon motionsoplevelse sammen med sine kammerater og kolleger, og det er helt legitimt - når målstregen er passeret i samlet flok - at evaluere sit holds indsats over en øl," siger Dan Hansen og supplerer:
"Et Rigtige Mænd Løb og træningsfællesskaber i nærområdet er guld værd. Dansk Firmaidræt og vores firmaidrætsforeninger er altid behjælpelige med sparring og gode råd. Det gælder ikke mindst, hvis der er arbejdspladser, som kunne være nysgerrige på uforpligtende træningsforløb til gavn for medarbejderne."
Hammer-klar i Randers
Af de Rigtige Mænd kendt fra TV stiller Lindy Aldahl op i Aalborg, Thomas Østergaard i Fredericia, mens Jan Lund Hammer stiler efter at gøre en god figur til Rigtige Mænd Løbet i Randers i selskab med to brandmandsportør-kolleger fra Aarhus Lufthavn.
"Jeg kan kun opfordre unge gutter og ældre herrer til at gribe udfordringen. Jeg ved, at jeg selv får nogle sjove timer med Peter og Martin - to dejlige kolleger. Skulle det blive aktuelt, hjælper de mig undervejs. Det samme vil de øvrige deltagere gøre. Sådan er ånden i løbet. Ingen må være skræmt, alle er i stand til at gennemføre," siger Jan Lund Hammer.
Dagen efter Rigtige Mænd Løbet er der i øvrigt deadline for ansøgninger til casting vedrørende Rigtige Mænd sæson 3 på DR.
Støtte fra familie, venner og kolleger er vigtigt
Det har vist sig i løbet af Rigtige Mænd-projektets levetid på halvandet år, at mange mænds vej mod et sundere liv er op ad bakke. Der er vaner, som skal brydes, og nye begyndes. De mænd, der får en bedre livsstil, er sjældent alene i kampen. Det er helt afgørende, at mændene er en del af et nært fællesskab og samtidig nyder opbakning fra familie, venner og kolleger. De stærkeste, nye fællesskaber bliver fostret lokalt.
For Nordea-fonden, der støtter Rigtige Mænd-projektet, er det vigtigt, at flere danskere oplever at være en del af aktive fællesskaber.
"Rigtige Mænd er et godt eksempel på, hvordan mænd gennem nære og stærke fællesskaber skruer op for glæden og motionen - og dermed får en sundere livsstil. Den glæde, kampgejst og det sammenhold, jeg følte som gæst ved Rigtige Mænd Løbet sidste år, sidder stadig i mig. Deltagerne den 5. juni har en stor oplevelse forude. Især dem, der deltager i et motionsløb for første gang," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.
Michael Tannis Beck
Michael Tannis Beck
Kommunikationskonsulent

Rigtige Mænd Løbet 2018 på Fars Dag tirsdag den 5. juni kl. 19.00-21.30

  • Løbet afvikles samtidig i 21 byer i hele landet.
  • Løbet er for 3-mands-hold. To cykler og én løber. Man følges ad, og man må gerne bytte undervejs.
  • Der er tale om et stjerneløb over ca. 10 km krydret med syv teamopgaver.
  • Alle kan være med uanset fysik, da man selv bestemmer, hvor mange teamopgaver man vil løse.
  • Det hold, der fuldfører flest teamopgaver - og som har den hurtigste sluttid - vinder løbet lokalt.
  • Samarbejdspartnere om projektet Rigtige Mænd er: Dansk Firmaidræt, MakeitBee Production, DR og Syddansk Universitet.
  • Nordea-fonden har støttet Rigtige Mænd-projektet med 22,7 mio. kr. i 2017 og frem til sommeren 2018.
  • Læs mere om Rigtige Mænd-projektet på www.rigtigemænd.dk.
  • Rigtige Mænd Løbet 2017 blev afviklet i 17 byer med i alt 1.500 deltagere. Tilmeldingsdeadline for 2018-versionen er mandag den 4. juni kl. 08:00 (kr. 300 + gebyr per tre-mands-hold, www.sportstiming.dk/rigtigemaend).

Farvefræs er en af teamopgaverne ved Rigtige Mænd Løbet 2018 - der skal tænkes hurtigt med høj puls! Se smagsprøver på de øvrige teamopgaver her.