I hele uge 41 inviterer Dansk Firmaidræt for niende år i træk landets arbejdspladser til Arbejdspladsernes Motionsuge - og landets arbejdspladser er således en del af "hele Danmarks Motionsuge", som arrangeres af landets største idrætsorganisationer.

Arbejdspladsernes Motionsuge startede i 2015 som et kærligt opråb til voksne på arbejdspladsen, der også skulle have motionsmuligheder fredagen inden efterårsferien - samme dag som skolebørnene var til skolernes motionsdag. For 9 år siden var 5676 kolleger med i kampagnen. Siden da er Arbejdspladsernes Motionsuge vokset stødt, og i år vil over 70.000 kolleger være aktive på jobbet i løbet af ugen i de rammer og med de ambitioner, som passer lige nøjagtigt til deres arbejdsplads.

Arbejdspladsernes Motionsuge er den perfekte anledning for de danske arbejdspladser til at få motion og sammenhold på dagsordenen. Nogle arbejdspladser vil hver dag i den kommende uge tilbyde medarbejderne forskellige motionsmuligheder. Andre vil i næste uge introducere nudgingplakater og øvelser, der ligger op til bevægelse, når deres arbejde tillader det. Og andre arbejdspladser og kolleger vil tage del i de events, som over 20 lokale firmaidrætsforeninger fordelt over hele landet inviterer arbejdspladser med til, eksempelvis padel i Helsingør Firma Idræt, yoga i Esbjerg Familie- og Firmaidræt eller gratis holdtræning i Frederikshavn Firmaidræts Klub.

"Jeg er rigtig glad for, at vi i Dansk Firmaidræt har været med til at skabe en ny bevægelsestradition i uge 41, og den kommende uge byder på en perlerække af gratis motionsmuligheder for kolleger over hele landet. Vores lokale firmaidrætsforeninger inviterer til et bredt udvalg af aktivitetstilbud, og vi håber, at bevægelse i uge 41 kan blive en del af årshjulet på arbejdspladser overalt i landet," fortæller Peder Bisgaard, der er formand for Dansk Firmaidræt.

Fra skorstensfejere til store detailkoncerner

I den kommende uge vil meget forskellige arbejdspladser - både offentlige og private - tage del i motionsugen. Alt fra store advokathuse, hele kommuner, ungdomsuddannelser og landsdækkende detailkoncerner til små tandlægeklinikker, skorstensfejere, bryggerier, laboranter og børnehaver. Alle med hver deres plan for at få motion på programmet i en hverdag, hvor det måske ikke altid bliver prioriteret.

Èn af de arbejdspladser, som har tilmeldt sig, er Coop Logistik, der har planlagt et hav af aktiviteter for deres medarbejdere i Logistik og Lager i uge 41. De ansatte kan melde sig til eftermiddagsaktiviteter med fx badminton, høvdingebold, håndbold og bowling, blandt andet hos den lokale firmaidrætsforening Aalborg Firmaidræt. Derudover vil der også på centrene være sociale og fysiske aktiviteter, som markerer den sundhedsagenda, som organisationen arbejder målrettet med: 

"Med de jobs, vi tilbyder på lagrene, så er det godt for både krop og sjæl at få lidt sved på panden. Og måske det vigtigste: At grine og have det sjovt sammen med sine kolleger," siger Niels Christian Jung, Senior Project Manager i Coop, som er tovholder på motionsugen. 

Motionsugen skydes i gang med et brag af et fodboldstævne mellem Coop Logistik og Salling Group Logistik lørdag den 7. oktober i Vejlby Risskov hallen i Aarhus.

En del af noget større

Arbejdspladsernes Motionsuge er en del af hele Danmarks Motionsuge, som Dansk Firmaidræt, DGI, DIF, Dansk Skoleidræt og ISCA står bag. Idrætsorganisationerne har taget initiativ til den nye fælles motionsuge for at inspirere så mange danskere som muligt til at bevæge sig og opleve de gode motionsfællesskaber i og efter uge 41. Der er over 7.000 gratis arrangementer landet over i løbet af ugen, og på www.danmarksmotionsuge.dk er det muligt at sortere motionsmulighederne efter bl.a. geografi, sportsgrene og aldersgrupper.

Fakta om Arbejdspladsernes Motionsuge

  • Arrangeres af Dansk Firmaidræt sammen med lokale firmaidrætsforeninger.
  • Afvikles i hele uge 41. For første gang i 2015. Deltagerantallet er vokset stødt siden da, og i år forventes over 70.000 kolleger og over 500 arbejdspladser at være aktive i løbet af uge 41.
  • Se videoen her og oplev stemningen på arbejdspladserne
  • Besøg www.AMugen.dk og find en række gratis aktivitetstilbud, aktive værktøjer og plakater, der kan bruges i arbejdspladsen.

Fakta om Danmarks Motionsuge

  • Danmarks Motionsuge foregår over hele landet - og altid i uge 41.
  • Alle kan gå ind på hjemmesiden og søge på aktiviteter i deres nærområde blandt en bred vifte af idrætter.
  • Partnerskabet bag består af Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidræt, Dansk Skoleidræt og den internationale breddeidrætsorganisation ISCA.
  • Partnerskabet bag Danmarks Mortionsuge er historisk stort og bredt. Det sikrer en enorm opbakning og deltagelse på tværs af et samlet dansk idrætsliv.
  • Læs mere på danmarksmotionsuge.dk